El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El passaport Covid arriba als bars, restaurants, gimnasos i residències
  • CA

Els bars, restaurants, gimnasos i residències ja utilitzen el passaport Covid. L’extensió d’aquest certificat ha entrat en vigor aquest mateix divendres, després de rebre l’aval judicial per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) davant de l’augment de contagis en aquesta sisena onada del coronavirus. Pel que fa a bars i restaurants, el passaport només s’exigirà per accedir a espais interiors, i tant en aquest sector com en la resta, els menors de 12 anys no farà falta que presentin el certificat, segons recull el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Cal recordar que el passaport Covid acredita que una persona s’ha vacunat contra el coronavirus, que s’ha recuperat d’aquesta malaltia en els darrers sis mesos o que s’ha fet un test que ha donat negatiu en les darreres hores. Es tracta d’un certificat que a Catalunya ja s’utilitzava per poder accedir a les discoteques. Ara bé, aquest passaport no serà necessari en una residència de la gent gran si la persona que ve a fer la visita es fa un test d’antígens ràpid que doni negatiu en el mateix centre. Es podran fer algunes altres excepcions; en casos d’urgència o si algú acompanya persones que estan a punt de morir.

Hi ha una sèrie de coses que es mantenen estàtiques, i és l’obligació de dur mascareta en espais interiors, l’aforament màxim del 80% en els locals de l’oci nocturn, i les mesures preventives especials en recintes esportius que puguin acollir més de 10.000 persones. Aquesta obligatorietat del passaport Covid en aquests espais arriba un dia després que Salut registrés 2.094 infeccions noves en 24 hores. Es tracta d’un nivell de contagis que fa preveure un augment de la pressió hospitalària en els properes dies, tot i que l’efecte de les vacunes pot frenar la corba assistencial. No obstant, la pressió hospitalària va frenar aquest dijous.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume m a novembre 26, 2021 | 08:39
    Jaume m novembre 26, 2021 | 08:39
    Aviat cremarem llibres a les places
  2. Icona del comentari de: Joan portabella a novembre 26, 2021 | 09:31
    Joan portabella novembre 26, 2021 | 09:31
    A favor de la vacuna encontre de descriminacions il legals inmorals i pronazis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa