El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
USTEC denuncia que el 30% dels nomenaments d’Educació queden sense cobrir

El sindicat USTEC ha denunciat aquest dimecres que prop d’un 30% dels nomenaments de docents no han estat coberts. L’allau de professors substituts per cobrir baixes a causa d’infeccions per Covid continua creixent i segons les dades de Departament d’Educació aquest dimecres s’han cridat 719 docents més a fer suplències extraordinàries. Tot i això, el sindicat ha criticat en un missatge a Twitter que “falta personal en moltes especialitats i gran part dels docents de la borsa ha de rebutjar el nomenament per malaltia”.

Des que va començar la tornada a l’escola, ja són més de 4.000 els docents que han estat nomenats per fer substitucions. El Departament d’Educació ha assegurat que aquest nombre continuarà creixent i ha afegit que els nomenaments telemàtics continuaran durant tota la setmana. Aquests substituts podran ser convocats per baixes de cinc dies o més i en alguns casos excepcionals hi haurà la possibilitat de nomenar a docents per places de menys de cinc dies si hi ha més de tres positius en el mateix centre.

Pel que fa als nomenaments d’aquest dimecres, 102 dels 719 docents que s’incorporen aquest dijous a les aules corresponen al Vallès Occidental, seguit pel Maresme-Vallès Oriental (101), Barcelona Comarques (90) i Tarragona (90), Baix Llobregat (87), Girona (82), Lleida (54), Consorci d’Educació de Barcelona (53), Catalunya Central (36) i Terres de l’Ebre (24).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa