El TSJC clava un altre cop a la immersió lingüística, ara a Cubelles

Nou atac del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a la immersió. Aquesta vegada ha establert un 25% de l’ensenyament en castellà en un curs de l’escola Vora del Mar de Cubelles, al Garraf. El tribunal estima parcialment el recurs presentat per una família, com en el cas de l’escola Turó del Drac a Canet de Mar. El tribunal anul·la també el projecte lingüístic vigent “atès que no contempla el caràcter vehicular del castellà com a llengua oficial conjuntament amb el català”. En la sentència, reconeix el dret de l’escolar a rebre, durant l’ensenyament obligatori i en els grups de que formi part, un ensenyament que inclogui el castellà com a llengua vehicular en proporció raonable, que queda fixada en el 25%. La decisió és similar a la seguida pel tribunal en ocasions anteriors, la darrera a Canet.

Aquest mateix dijous el Defensor del Poble, Ángel Gabilondo -qui va ser l’oponent socialista d’Isabel Díaz Ayuso a Madrid-, ha iniciat una actuació d’ofici davant la conselleria d’Educació pel cas del menor de Canet els pares del qual han forçat un 25% de classes en castellà. Gabilondo ha preguntat al Govern quines són “les mesures adoptades o que es puguin adoptar per a l’efectiva protecció del menor i la seva família, singularment en l’àmbit docent i educatiu”. Gabilondo també demana aclarir “els termes en els quals s’hagués acordat l’exercici del dret instant a l’aplicació de la legalitat vigent i la jurisprudència en matèria d’utilització de llengua vehicular en l’ensenyament”.

A més, sol·licita la informació no només d’aquest cas sinó també d’altres “similars que s’haguessin pogut plantejar” a Catalunya. Gabilondo ha transmès “preocupació” a la conselleria d’Educació per “la situació en la qual es troba” la família de Canet de Mar “després d’haver adquirit fermesa la sentència del TSJC que obliga a impartir un mínim del 25% de classes en castellà”.

“L’exercici d’un dret legalment reconegut, i més encara si aquest té el suport d’una sentència judicial ferma, no hauria de generar perjudicis a aquells que l’instin i correspon a les administracions públiques competents adoptar les mesures precises per evitar-los”, diu el Defensor del Poble.

Comentaris

  Josep Desembre 23, 2021 | 16:02
  putaspaña mort al règim franquista vigent
  Luisnomeacuerdo Desembre 23, 2021 | 16:26
  Ale milhaus ya estas organizando otra mani de antorchas para los camisas pardoamarillas, que alegría para que omicrom haga su trabajo con los fascistas independentistas.
   periquito de les pilotes Desembre 23, 2021 | 19:00
   que n,' ets de poc afurtunaten relaciò a la mala persona que ets. nosaltres nomes volem marxar
   Josep Desembre 23, 2021 | 22:06
   español, tu i els teus sou com un gra de pus, s'apreta i reventa, pim pam PUM, tot esquitxat de merda, nosaltres no ens sentim españols i per tant no ho som encara que administrativament tinguem la merda de dni del reino d'españa, però nosaltres sortirem endavant i vosaltres anireu de cap al forat de la merda, i si cal amb violència, que us agrada molt... quan us fotien xarop de plom hi havia festa a casa.
   @ nomeacuerdo Desembre 24, 2021 | 09:14
   La Torxa té la pots fotrà al cul, que segurament és el que et va, per això tens aquesta mala llet... però pensa que el karma no perdona i això que dessitges, t'acabarà passant a tú! que tinguis un Nadal com et mereixes...
  Canvieu el nom a TSJE Desembre 23, 2021 | 17:20
  Els tribunals d'un país ocupat han de dur el nom de l'ocupant. O potser l'acrònim vol dir Tribunal Superior de Justícia Castellana?
  Pere LLimonera i Citronell Desembre 23, 2021 | 19:25
  ¿Sabies que... Catalunya existeix des de fa 1571 anys. Exactament des de la Batalla dels "Camps Catalàunics" l'any 451, en què una coalició Catalana dirigida pel General Català Flavio Aecio i els Visigots del rei Teodoric I van derrotar els Huns, dirigits per "Àtila". Institut de la Nova Història.... Doncs ja ho saps... "La GENERALITAT al TEU COSTAT, NO": "A LA TEVA ESQUENA, se't puja a la Xepa".
  Veterà antifranquista. Desembre 24, 2021 | 08:46
  Doncs Catalunya té el que lliurement (i per majoria aclaparadora) va escollir en aprovar la Constitució Espanyola de 1978 i l' Estatut de Catalunya de 1979. Va decidir que català i castellà estiguessin en plà d'igualdat. Els que vam advertir del parany vam ser titllats de franquistes i immobilistes, contraris a la democràcia i la llibertat. Ara ens toca de lluitar en inferioritat manifesta. Però cal seguir lluitant.
  Arxi Desembre 24, 2021 | 09:18
  Fins quan aguantarem la dominació paleto-castellana? sabem que amb pactes i paraules, o negociacions no en treiem res...pactar amb mercenaris no mereix cap garantia...senyors d'esquerra deixin de jugar a la puta i la Ramoneta! Ja estem disposats a tot!

Nou comentari