El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
60.000 jornades laborals: el temps perdut per l’avaria a l’R2

L’avaria de la línia R2 Sud de Rodalies que aquest dissabte ha recuperat la normalitat en el servei ha afectat un total d’1.007.044 de desplaçaments i ha suposat la pèrdua de 471.343 hores. Així es desprèn d’un comunicat de la Cambra de Comerç de Barcelona on l’entitat assenyala que el temps perdut equival a 60.000 jornades laborals. La Cambra, de fet, ha titllat aquest informe de “balanç del nou episodi de caos al ferrocarril català”.

La Cambra ha insistit que cal “valorar positivament que s’hagi aconseguit resoldre” la incidència en dinou dies perquè “s’anticipava més llarga”, però ha assegurat que “les xifres d’afectació calculades reflecteixen l’extrema urgència que requeria la seva resolució, atesa la quantitat de línies afectades i l’alt volum de passatgers que mouen en dia laborable, especialment amb relació a la línia R2-sud”.

Un tren de rodalies surt de l'estació de Flaçà | ACN (Aleix Freixas)
Un tren de Rodalies com els afectats per l’avaria de l’R2 Sud a Gavà que s’ha resolt aquest dissabte 20 de maig | Agència Catalana de Notícies (Aleix Freixas)

Des de l’1 de gener, 700.000 hores perdudes en incidències

L’entitat calcula que “des de l’1 de gener d’aquest any el total supera el milió i mig de desplaçaments afectats, i un acumulat de gairebé 700.000 hores perdudes” a causa d’incidències, avaries, sabotatges i actes vandàlics que han afectat la xarxa de Rodalies. En aquest sentit, La Cambra ha lamentat la “falta d’eficiència i qualitat de la xarxa ferroviària derivada del dèficit d’inversions que pateix” i ha assegurat que aquest és “un escenari que hauria de començar a canviar ara que ja s’ha iniciat el desenvolupament de la primera fase del Pla de Rodalies, de moment a bon ritme”. Part d’aquestes inversions a Rodalies consisteixen en la compra de 101 nous trens per a la xarxa i en actuacions essencials dins l’àmbit de la infraestructura i senyalització.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Nde a maig 20, 2023 | 14:24
  Nde maig 20, 2023 | 14:24
  Puta espanya
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 20, 2023 | 17:56
   Anònim maig 20, 2023 | 17:56
   Enseñame tu árbol genealógico, va, a ver si tienes 00s.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa