El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espanya manté la mascareta als avions tot i la recomanació UE
  • CA

La ministra de Sanitat, Carolina Darias ha descartat que es retiri la mascareta del transport públic i als avions, tot i la recomanació europea. D’aquesta manera doncs, l’Estat no seguirà els passos de la Unió Europea i continuarà fent que la mascareta sigui obligatòria en els vols dels avions que operen a l’Estat espanyol, de la mateixa manera que continua havent-se de portar al transport públic urbà i en l’interurbà terrestre. En canvi, als aeroports no és obligatòria, de la mateixa manera que no cal portar mascareta a les andanes del metro i el tren. Darias ha assegurat que el que ha fet la UE és dir que l’ús de mascaretes al transport “s’ha d’alinear” amb les mesures que cada estat aplica sobre la qüestió. Però la conclusió principal és que mentre Europa recomana retirar-les, l’estat espanyol encara no ho veu clar.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut del 22 de març del 2021. Pla mig. (Horitzontal)

En roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres, la ministra Darias ha explicat que la mascareta continuarà formant part de la vida dels ciutadans de l’estat. En aquest sentit, tot i que la Unió Europea ja hagi recomanat no fer-ne ús, el govern espanyol considera que encara és una mesura necessària per evitar els contagis de coronavirus. És per això, que la norma continuarà sent la mateixa, és a dir, la mascareta no serà obligatòria a les andanes, però sí dins del transport públic.

Més contagis però sense aïllament

La ministra de Sanitat també s’ha referit a l’augment de casos de Covid que s’està registrant les darreres setmanes. Tot i que els experts asseguren que no hi ha perill d’una setena onada, és veritat que la societat continua anant amb cautela. En aquest context, Darias ha repetit que cal seguir vigilant, però que en cap cas es tornaran a les mesures anteriors. Seguint aquesta línia, ha desestimat tornar a “l’aïllament dels positius”. Per ara doncs, les mesures que dictamina l’Estat seguiran sent les mateixes: la mascareta obligatòria al transport públic i els contagiats no hauran de fer quarantenes ni es farà un seguiment dels seus contactes. En definitiva, continuar amb l’estratègia de la “gripalització”, però mantenint les mascaretes una temporada més en els espais en què encara són obligatòries.

Més notícies
Una infermera atén un pacient de Covid / EP
Catalunya supera el miler d’ingressats per Covid
Notícia: Catalunya supera el miler d’ingressats per Covid
Comparteix
Els experts envien un missatge de tranquil·litat: "No hi ha senyals d'alarma"
Una nena posant-se la vacuna contra el VPH, que ara també es posarà als nois / EP
Catalunya, pionera en la vacunació dels nens contra el virus del papil·loma
Notícia: Catalunya, pionera en la vacunació dels nens contra el virus del papil·loma
Comparteix
Aquest virus produeix un 90% dels càncers de cèrvix en dones i és responsable de bona part dels càncers de penis en els homes
Una infermera mirant-se una màquina amb el filtre Seraph 100 després de ser utilitzat per filtrar la sang d'un pacient amb covid-19 ingressat a l'UCI de Vall d'Hebron | ACN
L’OMS dobla la xifra oficial de morts per covid i arriba als 15 milions
Notícia: L’OMS dobla la xifra oficial de morts per covid i arriba als 15 milions
Comparteix
El 81% dels decessos han estat a països de renda mitjana
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon / ACN
Argimon veu “probable” la setena onada, però no pronostica quina virulència tindrà
Notícia: Argimon veu “probable” la setena onada, però no pronostica quina virulència tindrà
Comparteix
Argimon continua apostant per "normalitzar la vida quotidiana" mentre es vigila el virus amb un sistema sentinella

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 11, 2022 | 21:57
    Anònim maig 11, 2022 | 21:57
    Metiendo las narizes dónde no os llaman. ¿ Por qué no publicais que hay 1.000 ingresados por covid en cataluña, y que la Rt es de 1,19 ? El riesgo de rebote sube a 385.
    • Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a maig 12, 2022 | 12:27
      uno que vive en Tabarnia maig 12, 2022 | 12:27
      i perque no baixas de aquest histerisme que portes sobre, i admets que aquest, digen-me pais, sempre fa el que l,hi rota, i no be precissament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa