Salut prioritzarà vacunar per franges d’edat si s’elimina el topall de 55 anys d’AstraZeneca

La consellera de Salut considera que “no s’està perdent temps” perquè es comenci el procés de vacunació aquest dimecres

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dijous que si s’elimina el topall de 55 anys en el procés de vacunació d’AtraZeneca, el Departament començarà a prioritzar la vacunació per franges d’edats i, no pas, per col·lectius específics. D’aquesta manera, Vergés ha afirmat que es vacunarien primers les persones de 80 anys per reduir la mortalitat i els ingressos de llits de crítics. La titular de Salut també ha subratllat que no “no s’està perdent temps” pel fet que no es torni a vacunar fins aquest dimecres. La consellera ha fet aquestes declaracions des de l’Hospital Pius de Valls, des d’on han demanat molta precaució a la ciutadania davant dels desplaçaments d’aquest cap de setmana.

Comentaris

  Català 20/03/2021 5:25 pm
  I a mi?. quan em tocarà?. És clar que estic en la pitjor edad: 79 anys i 7 mesos.
  Català 20/03/2021 5:25 pm
  I a mi?. quan em tocarà?. És clar que estic en la pitjor edad: 79 anys i 7 mesos.
  Botifler de montesquiu 20/03/2021 2:39 pm
  Mentres tots pixapins infectar la resta
  Lluís Solé 20/03/2021 1:37 pm
  No entenc com els cuidadors d'algun familiar gran (en se d'un cas que amb aquesta premissa (sic)) l'han vacunat amb Pfizer, i altres que es dediquen a oficis de risc, ho fan, i ho volen fer, amb l'astra (menys efectiva). No sé, tot plegat, i amb l'excusa de la urgència, és curiós. Perquè els que fan oficis de risc no ho fan amb Moderna o Pfizer?
  Karolus van Gent 19/03/2021 4:36 pm
  I tant que és una pèrdua de temps no tornar a vacunar fins la setmana vinent (amb Astra Zeneca), pèrdua de temps i de salut, i potser de vida. Ara, amb la "bona" comprensió dels responsables de Salut, cap dels quals ha estat capaç de dir en català el que diu el pronunciament de l'EMA (en anglès, però amb Google la traducció és automàtica) no se que se'n pot esperar.
  Què vol dir que si s'elimina el topall de 55 anys?. 19/03/2021 2:35 pm
  El topall s'ha d'eliminar, ja! Què esperen a fer-ho?. Sra. Vergés i ERC feu-vos-ho mirar, però, també, ja!.

Nou comentari