Salut, pendent de “si la situació es desborda” per valorar el “confinament domiciliari”

El director del Cat Salut diu que en mesos la nova soca del virus es podria imposar a l'anterior

El director del Cat Salut, Adrià Comella, ha dit que s’ha de poder utilitzar la mesura del confinament domiciliari a Catalunya en cas que la pandèmia es desbordi amb l’augment de contagis i la pressió hospitalària per l’efecte de les noves variants del virus. Comella ha dit que en els propers mesos la nova soca es podria imposar a l’anterior.

“El confinament domiciliari té efectes sobre la salut mental i emocional, és l’últim recurs, però també és cert que si la situació es desborda hem de tenir present que és un recurs que s’ha de poder utilitzar en períodes curts que assegurin que aconseguim eliminar la malaltia”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Comella ha remarcat que el confinament estricte és una mesura que “proposa des de l’entrada de la crisi l’OMS i que han practicat alguns països que ara poden tenir un millor control de la situació”. “En termes de salut no es positiu —ha reconegut—, per la soledat, en termes econòmics encara ho és menys, però és veritat que d’alguna forma l’activitat sempre es pot recuperar, tot i que pateix, en canvi una vida que és perd, no es pot recuperar, malauradament”.

Comella també ha parlat dels cinc hospitals satèl·lit habilitats a Catalunya es dotaran de 200 professionals de mitjana. Això suposaria la incorporació d’entre 1.000 o 1.200 persones.

El director del Cat Salut també s’ha referit a la vaga de rastrejadors que es queixen perquè els envien a una borsa de treballa un cop finalitza el contracte amb Ferrovial. “Això és competència de Salut Pública, estan parlant i la voluntat és organitzar un molt bon sistema de rastreig amb les persones candidates a formar part del servei, bona part treballaven a l’anterior contracte i tindran opció de col·laborar en aquest nou programa”, ha afegit Comella.

Comentaris

  Sofia 27/01/2021 10:26 pm
  Els països decents donen suport a les persones i empreses que es veuen afectades econòmicament pel control d'aquests virus. S'entén l'angoixa de veure l'empobriment i l'aïllament que, en bona mesura és deuen a la incompetència dels dirigents polítics. El nombre de víctimes,és inasumible, no és poden contemplar amb aquesta fredor de robot arcaic... També es podria dir que no cal tractar els joves gilipolles amb covid... Seria molt nazi això, no?
  53
  31
  Respon
   Maria 27/01/2021 11:06 pm
   Els països decents donen suport a les persones i empreses que es veuen afectades econòmicament pel control d'aquests coronavirus... fins que se'ls hi acaben els diners i les possibilitats de demanar-ne o endeutar-se. Fins l'estat més ric i amb recursos econòmics del món té uns límits. Per altra banda els estats més mal parats son, o és, els què tenen més proporció de la seva economia depenent del turisme. Qualsevol persona informada pot saber que cap economista recomana el monocultiu turisme i menys en massa i massificat, ans al contrari i fer del turisme un complement a l'economia. Una forma per altra banda per a evitar alhora, especulació, desplaçament de residents autòctons, malmetre barris i entorns naturals, proliferació de llocs de treballs poc qualificats i mal pagats, que curiosament son emigrants els que els mateixos que alaben el turisme, rebutgen.
  Anna 27/01/2021 8:25 pm
  Els comentaris poca-soltes de la Isabel son un insult i una ofensa al sentit comú. En quin món viu ? On s'informa ? No se n'adona que la situació actual ens concerneix a tots i que una botiga, un restaurant, un negoci amb els seus clients malalts o morts no te cap futur ?
  111
  17
  Respon
  Isabel 27/01/2021 6:51 pm
  ES una dictadura dels metges, amb normes absurdes, si no treuen més drets i llibertats és perquè no poden per por a que la població s´aixequi de tanta misèria. No tenen ni idea de com controlar el virus, només apliquen mesures medievals com tancar-nos a casa a tots que es inviable, van donant pals de cec sense estudis que avalin el benefici vs dany que genera i a cada pal de cec creen misèria i desesperació. Una cosa és aplicar el sentit comú per protegir-se amb màscares, gel etc ... o confinan grups de risc i una altra cosa són les aberracions de normes. Qui es vulgui tancar que ho faci, els que creiem que sense llibertat no val la pena viure que ens deixin en pau , ja assumim el risc de no poder anar a una UCI
  Isabel 27/01/2021 12:05 pm
  Fins quant aguantarem la dictadura dels metges? Fins quant crear miseria per intentar controlar un virus que mata molt poc i quasi sempre a persones al final de la seva vida mentres mill.ions de persones veuen com el seu negoci o o lloc de treball perilla si no directament l´han perdut?
  2
  287
  Respon
   Discurs supremacista! 28/01/2021 7:57 am
   Es nota que no has perdut ningú. Si vols fer el que et surti, ves en compte, si er contagies potser t’haurien de sacrificar...
   fat boy 27/01/2021 3:37 pm
   Si la dictadura fos dels metges ja s'hauria acabat el problema, tanoca.
  Prou estat policial. 27/01/2021 11:32 am
  Ja n'hi ha prou de confinament municipal, i d'anunciar confinament domiciliari, mentre a Madrid fan el que volen i escampen el virus arreu. El creixement s'ha produït per les celebracions de Nadal, i les variants del virus no hi tenen res a veure.
  3
  118
  Respon
   Prou estat etílic 27/01/2021 8:44 pm
   Un altre que vol ésser assessor d'algun estat "avançat" en matèria de la covid-19, com Brasil. Quin fàstic de comentaris. On us informeu ?
   Preu de fer el mec 27/01/2021 8:28 pm
   Molt bé setciències, fes-te assessor dels Estats Units d'Amèrica, del Regne Unit, del Brasil i de pas de Portugal, que et necessiten i també els teus coneixements.
  Rot 27/01/2021 10:28 am
  Quan comencem a manifestar-nos contra la dictadura covidiana?
  5
  108
  Respon
   Tor 27/01/2021 8:19 pm
   ja t'has quedat tranquil i t'has fotut el rotet després d'escriure aquesta merda de comentari ?
  Daniel_Andreuenc 27/01/2021 9:59 am
  Podrem anar a un miting de merda pero ja pretenenen tancar-nos a csa? Quan respecto totes les normes dels nassos? I un be negre! Aneu a fer punyetes! Colla de traïdors inconscients!
  3
  115
  Respon
   Sant Andreu del Palomar 27/01/2021 8:13 pm
   Ets bastant ximple. ja prou complicat és tot solament manques els babaus com tu. El dret fonamental de votar com el de fer mítings electorals, que existeixi no vol dir que s'obligui a convocar manifestacions i mítings. Una cosa és el dret que tenen fonamental dels partits i coalicions a fer mítings i una altra cosa que convoquin mítings en situació de pandèmia, la majoria de partits ja han anunciat que farien mítings on-line o com a molt amb poca de gent i del municipi. No sabem on vos informeu alguns, però no costa informar-se una mica abans de fer comentaris poca-soltes. Per tot plegat tros de quòniam, primer hauràs de cercar on fan un míting !
  fat boy 27/01/2021 9:44 am
  Si, i els mitings que?.
   Info per a despistats 27/01/2021 8:17 pm
   Els míting què. Au! Fes un llista de mítings disponibles. Una cosa és que la llei, segons els drets fonamentals, permeti fer mítings, una altra és que els partits amb sentit comú convoquin mítings convencionals. És com el dret fonamental a manifestar-se que sigui un dret fonamental i no es pugui prohibir no vol dir que sigui "obligació" convocar manifestacions.

Nou comentari