El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut detecta una estabilització de casos entre els joves
  • CA

El subdirector general de coordinació de Salut Pública, Xavier Llaberia, ha dit aquest dilluns que la incidència acumulada a 14 dies, superior a 1.200 casos, continua sent “molt elevada”, mentre que a 7 dies se situa en els 600 casos, fet que “mostra una estabilització quant a la pujada de casos aquests darrers dies”. Llaberia ha demanat “ser prudent i està amatents” per veure com evolucionaran les dades durant aquesta setmana. Llaberia ha explicat que Salut nota un estabilització en la pujada de casos en la franja de 15 a 29 anys i en la de 30 a 49 anys. Salut calcula que s’arribarà a uns 2.000 ingressats per Covid i se superaran els 400 a les UCIs.

Pel que fa a les hospitalitzacions, Llaberia ha comentat que hi ha 1.683 persones ingressades en llits convencionals, xifra que representa un 18% de la capacitat de persones en llits convencionals. En UCIs hi ha 307 ingressats, l’1,42% respecte el total i un 30% de la capacitat. Llaberia ha indicat que una persona de cada 4 en llits convencionals té menys de 40 anys i una de cada 5 en UCIs té menys de 40 i són persones amb pauta incompleta de la vacuna o no vacunada. La mitjana d’edat en llits convencionals és de 55,2 anys i la mitjana de persones en llits d’UCI és de 53,2. Llaberia ha dit que Salut confia que l’impacte de les restriccions que es van establir el 15 de juliol es comenci a notar partir de finals d’aquesta setmana. Quanta als llits d’UCI es començaria  veure l’impacte pel que fa a ingressos en un parell de setmanes. L’impacte que s’espera és una disminució dels ingressos.

D’altra banda, demà entra en vigor el nou protocol de residències. Es passarà a fer d’1 a 3 PCR setmanals a personal no vacunat o amb pauta incompleta. S’estableix PCR setmanal per a professionals amb pauta completa, es redueix de tres a dos el número de visites simultànies i l’obligació de portar un TAR negatiu, tant a familiars com a professionals esporàdics. El test serà facilitat pel centre i les proves se les podran fer a les residències, abans d’entrar a visitar els residents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa