Salut detecta una estabilització de casos entre els joves

El departament creu que l'impacte de les mesures en les UCIs es notaran en un parell de setmanes

El subdirector general de coordinació de Salut Pública, Xavier Llaberia, ha dit aquest dilluns que la incidència acumulada a 14 dies, superior a 1.200 casos, continua sent “molt elevada”, mentre que a 7 dies se situa en els 600 casos, fet que “mostra una estabilització quant a la pujada de casos aquests darrers dies”. Llaberia ha demanat “ser prudent i està amatents” per veure com evolucionaran les dades durant aquesta setmana. Llaberia ha explicat que Salut nota un estabilització en la pujada de casos en la franja de 15 a 29 anys i en la de 30 a 49 anys. Salut calcula que s’arribarà a uns 2.000 ingressats per Covid i se superaran els 400 a les UCIs.

Pel que fa a les hospitalitzacions, Llaberia ha comentat que hi ha 1.683 persones ingressades en llits convencionals, xifra que representa un 18% de la capacitat de persones en llits convencionals. En UCIs hi ha 307 ingressats, l’1,42% respecte el total i un 30% de la capacitat. Llaberia ha indicat que una persona de cada 4 en llits convencionals té menys de 40 anys i una de cada 5 en UCIs té menys de 40 i són persones amb pauta incompleta de la vacuna o no vacunada. La mitjana d’edat en llits convencionals és de 55,2 anys i la mitjana de persones en llits d’UCI és de 53,2. Llaberia ha dit que Salut confia que l’impacte de les restriccions que es van establir el 15 de juliol es comenci a notar partir de finals d’aquesta setmana. Quanta als llits d’UCI es començaria  veure l’impacte pel que fa a ingressos en un parell de setmanes. L’impacte que s’espera és una disminució dels ingressos.

D’altra banda, demà entra en vigor el nou protocol de residències. Es passarà a fer d’1 a 3 PCR setmanals a personal no vacunat o amb pauta incompleta. S’estableix PCR setmanal per a professionals amb pauta completa, es redueix de tres a dos el número de visites simultànies i l’obligació de portar un TAR negatiu, tant a familiars com a professionals esporàdics. El test serà facilitat pel centre i les proves se les podran fer a les residències, abans d’entrar a visitar els residents.

Nou comentari