Salut crearà 52 equips de salut mental per atendre joves a domicili

Es farà una atenció intensiva de dos a tres cops per setmana i de tres a quatre mesos

Salut preveu crear 52 equips d’intervenció per atendre a domicili joves i infants amb problemes de salut mental. La intenció és que estiguin formats per professionals interdisciplinaris que abordaran crisis que es puguin produir a la pròpia llar a tot el territori català, amb una atenció intensiva de dos a tres cops per setmana i de tres a quatre mesos dirigida a joves en situació de crisi psicopatològica que no estan totalment atesos pels dispositius convencionals i que pateixen patologies emergents com intents d’autòlisi, trastorns de conducta alimentària de debut precoç o trastorns mentals greus en aïllament domiciliari.

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el Departament també posarà en funcionament deu equips guia o equips comunitaris d’atenció intensiva en salut mental, 8 dels quals ja estan en funcionament, que faran atenció a domicili d’aquells casos amb més complexitat. Aquesta actuació va dirigida a adolescents i joves amb trastorns de salut mental i addiccions amb conducta disruptiva i impacte social. Tota aquesta acció de la conselleria de Josep Argimon va en línia amb els plans del Govern d’abordar el creixement de problemes de salut mental derivats de la pandèmia.

La crisi sanitària del coronavirus no només ha provocat problemes econòmics sinó també de salut mental. L’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) del 2020 mostra que el 13,7% de les dones de més de 15 anys pateixen depressió major o severa enfront del 9,6% de l’any 2019, i un 10,6% (7,5% 2019) dels infants de 4 a 14 anys tenen probabilitat de patir un problema de salut mental. En aquesta franja d’edat, el percentatge s’eleva fins al 13,5% en infants de classe social menys afavorida mentre que disminueix fins a un 6% entre els infants de classe social més afavorida.

El degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Guillermo Mattioli, apuntava fa unes setmanes en una entrevista amb El Món quins factors han pogut dur els joves a no gaudir d’un benestar emocional per culpa de la pandèmia i explicava quins canvis han de venir des de l’Estat per garantir una bona salut mental dels seus ciutadans.

Comentaris

    LoPep 10/10/2021 6:45 pm
    En comptes de en psicòlegs inútils (valgui la redundància), que se'ls gastin en atenció a malalts de veritat o en fer carreteres o en el que sigui, que segur que serà de més profit.

Nou comentari