El vent estarà present almenys fins el proper dimarts, segons el pronòstic del Servei Català de Meteorologia (Meteocat). Demà dilluns hi haurà vent entre fluix i moderat amb ratxes fortes de component nord i oest fins a migdia, tot i que hi haurà ratxes molt fortes al terç sud, cotes altes del Pirineu i Prepirineu i al nord de l’Alt Empordà. A partir de migdia, el vent bufarà de component oest en general i afluixarà, malgrat que al terç sud encara hi haurà algunes ratxes fortes o molt fortes.

Pel que fa a dimarts, les previsions indiquen que fins a primeres hores del matí el vent bufarà de tramuntana al nord de l’Empordà i de mestral a la Vall de l’Ebre entre fluix i moderat. A partir de llavors s’imposarà el component oest entre fluix i moderat a l’interior i de component sud al litoral, segons el Meteocat.

Els Bombers de la Generalitat han rebut una trentena d’avisos pel fort vent, concentrats principalment al Camp de Tarragona (17 avisos) i la regió metropolitana sud (12 avisos). La majoria de serveis han estat per retirar branques i arbres caiguts per la ventada (diversos cotxes han quedat afectats arreu de Catalunya) o treure cartells o elements inestables de la via pública.

En paral·lel, el telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a 143 trucades a causa del fort vent, 63 provinents del Barcelonès i 24 del Baix Penedès. Les ratxes de mestral han superat els 80 km/h en comarques com l’Anoia, el Penedès i el Baix Llobregat amb registres com els 85,7 km/h de Font-rubí, els 82,1 km/h dels Hostalets de Pierola o els 82 km/h de Castelldefels.23 serveis dels Bombers de Barcelona pel vent

L’Ajuntament de Barcelona ha activat en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades. Fins a les 11.15 hores, Bombers de Barcelona ha realitzat 23 serveis relacionats amb l’episodi de vent, cap de gravetat. Les ratxes de mestral/ponent a la capital catalana han arribat als 69 km/h a la plaça de Sants, els 66,2 km/h al Raval, els 59,4 km/h a l’Observatori Fabra o els 57,2 km/h a la Zona Universitària, segons les dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic.

Nou comentari