El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La policia marítima dels Mossos, llesta per començar la campanya d’estiu
  • CA

La campanya d’estiu ja ha començat i amb ella s’ha consolidat el desplegament de la Policia Marítima dels Mossos d’Esquadra a tota Catalunya. Durant el juliol, l’agost i el setembre hi ha molt més patrullatge preventiu per donar seguretat a la costa, motiu pel qual l’acte de presentació s’ha fet només començar el mes. En aquesta inauguració s’ha fet una demostració policial d’interceptació d’una embarcació de narcotraficants a mar obert amb la Unitat de Policia Marítima, la Unitat Aquàtica, el Grup Especial d’Intervenció i la Unitat Central d’Helicòpters.

Fa poques setmanes que la Policia Marítima pot comptar amb totes les embarcacions que es van comprar durant el 2021. De fet, l’última en adquirir ha estat la Josefina Castellví, que ja està plenament operativa al port de l’Ametlla de Mar. Prèviament, al març, es va incorporar la Narcís Montoriol al port de Vilanova i la Geltrú, i a l’octubre la Cap de Creus al port de Palamós.

La presentació de la Policia Marítima dels Mossos d’Esquadra / Mireia Comas

Aquestes tres embarcacions noves -a banda de la Neptú i la Thalassa– tenen una eslora total de 12,83 metres i un calat màxim inferior a 0,69 metres. També cabinada, és a dir, màxima visibilitat en totes les direccions des de l’interior, i propulsió amb motors fora borda de gasolina. El casc té un disseny hidrodinàmic amb escalons que permet minimitzar el fregament amb l’aigua i facilitar la navegació. Això també redueix el consum de combustible. Quant a l’equipament electrònic, les embarcacions tenen dos sistemes per gestionar d’una banda imatges aèries -dron- i imatges subaquàtiques -ROV submergible-.

Les funcions de la Policia Marítima

La Policia Marítima serà l’encarregada de la vigilància de la navegació i els esdeveniments al mar, ordre públic, seguretat ciutadana i vigilància d’infraestructures portuàries i instal·lacions nàutiques. També serà policia judicial i administrativa i encarregada de la defensa del patrimoni històric i arqueològic. Hauran de vigilar les zones marítimes protegides, controlar i inspeccionar la pesca i les activitats marítimes i tenir cura del medi ambient. Per últim, tindran funcions de salvament marítim en coordinació amb el servei de salvament en cas que sigui necessari.

Això últim es farà gràcies a l’adquisició de dos nous helicòpters, l’H135 i H135 Helionix. També gràcies a la creació l’any 2021 de la Unitat Central de Vehicles Aeris No Tripulats i la formació de la Unitat Tàctica de Seguretat Aèria l’any 2018. Aquests dos nous helicòpters tenen grans avenços tècnics. Són lleugers i utilitzats arreu del món per emergències mèdiques, entrenament militar i dispositius policials. Tenen més capacitat de càrrega de material i capacitat de la cabina de fins a 7 persones, el que permet fer funcions d’helitransport.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, el director dels Mossos, Pere Ferrer, el cap del cos, Josep Maria Estela, i altres comandaments, en la presentació de la nova unitat aquàtica de la policia de la Generalitat, a Vilanova i la Geltrú / Mireia Comas
El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, el director dels Mossos, Pere Ferrer, el cap del cos, Josep Maria Estela, i altres comandaments, en la presentació de la nova unitat aquàtica de la policia de la Generalitat, a Vilanova i la Geltrú / Mireia Comas

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Robar impostos per ajudar españa, lladres erc a juliol 01, 2022 | 17:13
    Robar impostos per ajudar españa, lladres erc juliol 01, 2022 | 17:13
    Una collonada mes del AUTONOMOS ERC.JUNTS, per robar impostos als catalans. Pareu de ROBAR LLADRESDEL GIRO.bank. PAGI0UEM PATRIMONI per ajudar a la guardia civil, sou nefastos, SOU ARAGONES DE ESPAÑA.UNA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa