El Govern descarta aplicar d'”immediat” l’ampliació del certificat Covid

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha dit aquest dimarts que s’ha descartat l’ampliació immediata de l’ús del certificat Covid de la UE a la restauració malgrat l’empitjorament de les dades de la pandèmia. “Les dades no són bones, continuen a l’alça; està sobre la taula la implantació del passaport més enllà de l’oci nocturn, però no és de caràcter immediat”, ha manifestat la portaveu. El Govern assegura que s’està fent l’estudi al detall de les dades i que està pendent d’un informe —no vinculant— del comitè d’experts que assessora l’executiu sobre la pandèmia. “Caldrà veure el context epidemiològic dels propers dies”, ha dit Plaja.

En aquest mateix sentit, el Govern no descarta prendre més mesures de cara a les festes de Nadal, però Plaja ha dit que encara és aviat per poder avançar escenaris. En alguns territoris peninsulars, com és el cas de Gibraltar, ja s’ha decidit cancel·lar celebracions oficials. Sobre els indicadors que el Govern pensa tenir en compte per adoptar les mesures, la portaveu ha citat el llindar de més de 100 persones a les UCIs, però ha afirmat que també cal tenir en compte altres aspectes sobre l’impacte de la pandèmia als centres d’assistència primària, les urgències i els centres hospitalaris.

El Departament de Salut fa setmanes que valora ampliar el certificat Covid per aturar l’augment de contagis. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va dir ahir que aquesta seria la mesura per frenar l’augment de casos. L’aplicació ampliada del certificat covid més enllà de l’oci nocturn requerirà també el vist-i-plau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Aquesta mesura ha d’evitar que s’hagin d’aplicar mesures encara més restrictives com és la limitació d’aforaments i horaris, que tenen un impacte també en els drets fonamentals de les persones.

Catalunya ha superat aquest dimarts els mil contagis en un sol dia, en concret n’ha registrat 1.093, mentre s’aproxima al centenar de persones ingressades a les unitats de cures intensives. La velocitat de propagació, el risc de rebrot i la incidència acumulada a 14 dies també s’està incrementant així com la positivitat de les proves.

Comentaris

  NO US TORNARIA A VOTAR PER ABUSADORS. Novembre 16, 2021 | 13:57
  Si fan aixó, no perdré en nom del govern de Catalunya cap més dret. Puc ser independentista, però no un xai.
  Govern Novembre 16, 2021 | 16:02
  Respecta la llibertat individual
  Això no acaba aquí Novembre 16, 2021 | 16:44
  Govern de delinqüents. Passarem comptes a les municipals.
  Negacionistaconspirador Novembre 16, 2021 | 16:57
  1) Ja sabem tots el que vol dir això que de aqui 2 dies passaport covid per fer qualsevol cosa. 2) Aquí queda demostrat que els oficialistes van enganyar a la gent quan van dir que amb el 70% de vacunats la cosa estaria controlada. 3) Siguem realistes al final qui ha guanyat en aquesta pandèmia és BlackRack "Com sempre "no cal ser massa intel·ligent per sabeu" Al final potser sí que meu tindre que creure que ha sigut provocat perquè tots els indicadors apunte a BlackRock".
  poc a poc Novembre 16, 2021 | 18:21
  ​ La premissa és que si una granota es posa sobtadament en aigua bullint, saltarà, però si la granota es posa en aigua tèbia que després es porta a ebullició lentament, no percebrà el perill i es courà fins a la mort.
  Lentament Novembre 16, 2021 | 18:22
  ​ La premissa és que si una granota es posa sobtadament en aigua bullint, saltarà, però si la granota es posa en aigua tèbia que després es porta a ebullició lentament, no percebrà el perill i es courà fins a la mort.
  Joan Novembre 16, 2021 | 19:57
  I que tal si el govern utilitza les escasses neurones operatives que tenen al cervell per deixar de conculcar drets fonamentals de la població amb l'excusa del covid i pren mesures intel·ligents com considerar el covid19 una malaltia com la grip que és el que és actualment ? Ja no diguem el fet que un vacunat infectat asimptomàtic infecta el mateix que un no vacunat infectat asimptomàtic amb l'agreujant que els ja vacunats és molt més fàcil que siguem asimptomàtics i per tant anem disseminant la malaltia, el certificat no serveis per a res, el certificat és només una mesura de coacció que només beneficia la butxaca de les farmacèutiques que per cert, no es fan responsables dels problemes que puguin causar les seves pròpies vacunes

Nou comentari