Argimon reitera que enlloc de les restriccions es farà ús del passaport Covid

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha reiterat aquest dilluns des de França que es prioritzarà l’ús del passaport Covid abans d’aplicar noves restriccions per fer front als contagis, que van a l’alça. Durant la presentació de la guia clínica per tractar la Covid persistent a l’Assemblea Nacional francesa, Argimon ha dit que confia que no s’hagin d’imposar noves restriccions ni pel que fa a aforaments ni horaris per frenar els contagis. El conseller ha repetit que “abans de prendre restriccions o mesures restrictives es pensarà en l’extensió del certificat digital”, com ja havia dit en altres intervencions. El conseller també ha assegurat que espera tenir “molt aviat” el posicionament del Comitè Científic Assessor respecte al passaport Covid. Després de l’opinió d’aquest comitè, la mesura s’haurà de debatre en la comisisó delegada.

A banda, Argimon ha augurat que els contagis a Catalunya seguiran creixent “com a mínim dues o tres setmanes”, però ha precisat que cal veure “amb quina intensitat” i quin impacte podrà tenir en el sistema sanitari. Davant les restriccions que estan tornant a imposar alguns països europeus per frenar els contagis, el conseller de Salut ha dit que la situació a Catalunya és “diferent” per l’elevada taxa de vacunació. Tanmateix, ha advertit que Catalunya no és “una illa”, pel que “si Europa està malament, nosaltres acabarem tenint dificultats”.

Pel que fa a la intervenció a l’Assemblea Nacional francesa per explicar la guia clínica per tractar la Covid persistent, Argimon hi ha assistit per traslladar “l’experiència” catalana sobre un “problema” que “afectarà tots els sistemes sanitaris del món”. El conseller ha indicat que la guia està ara en fase d’implantació, però que es necessita “temps i esforç”. “És una malaltia que és nova i que no coneixem”, ha dit Argimon, tot subratllant que “queda molt camí per recórrer”.

Nou comentari