Àustria anuncia el confinament de les persones no vacunades, el 35% de la població

El Govern austríac ha anunciat aquest diumenge l’entrada en confinament de la població no vacunada del país després de registrar aquests últims dies un augment de contagis sense precedents des de l’inici de la pandèmia, informa l’agència Europa Press. Aquesta mesura, anunciada pel canceller del país, Alexander Schallenberg, després d’una trobada amb els governadors estatals, afectarà aproximadament el 35% de la població del país, uns dos milions de persones.

La mesura entrarà en vigor a partir d’aquesta mitjanit, segons informa la radiotelevisió pública austríaca ORF, i es prolongarà en principi fins al 24 de novembre, segons un esborrany de la iniciativa filtrat dissabte a última hora i recollit per l’agència de notícies DPA. Les autoritats sanitàries del país van notificar aquest dissabte uns 13.000 nous contagis i 48 morts, que eleven el total d’afectats a 948.000 i els morts, uns 11.600 aproximadament.

Alguns països han esgotat la seva paciència amb les persones que, podent-se vacunar contra la Covid-19, han decidit no fer-ho. Aquesta setmana Singapur anunciava que deixaria de pagar les factures mèdiques de les persones “no vacunades per elecció”. El govern d’aquell país advertia així les persones que encara no han rebut el vaccí mentre el país continua experimentant un augment de casos.

Actualment el país asiàtic cobreix tots els costos mèdics de les persones que pateixen la Covid-19, tant dels ciutadans del país com de les persones que tenen un permís de residència de llarg termini, a no ser que donin positiu justament després de retornar d’un viatge a l’estranger. Aquestes condicions s’acabaran a partir del 8 de desembre, data a partir de la qual el govern ha anunciat que “cobrarà als pacients de Covid-19 que no estan vacunats per elecció”.

Una majoria de les persones que necessiten cures intensives no estan vacunades i comprometen la resta del sistema sanitari, han dit les autoritats. D’aquesta càrrega n’estaran exemptes les persones que agafin Covid-19 però que no siguin elegibles per vacunar-se. En canvi, també passarà la factura a aquells que estiguin vacunats parcialment fins al 31 de desembre, donant-los temps a que rebin la segona dosi. Singapur té un 85% de la població vacunada amb pauta completa.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT Novembre 14, 2021 | 18:01
  Proposo que es legisli una llei que a els "no vacunats" de Covid, que els tinguin d'ingressar en un hospital públic, quan surtin, (encara que sigui amb els "peus per davant"), els hi esperi a ell/a o als seus hereus/ves, una "factura" amb els cost real de la seva hospitalització i amb l'obligació inajornable de la seva liquidació immediata.
   Joan Novembre 14, 2021 | 19:45
   Em pregunto quin deu ser el te perfil com a persona ciutadà per veure quines factures s’et poden imputar a tu per els teus hàbits, la teva maneta de fer etc
   Simon Novembre 15, 2021 | 10:22
   Jo proposo que als curts de gambals com tu, els ingressi a u psiquiàtric o qe tornin a repetir P3, xl poc criteri personal qe tens.
  Joan Novembre 14, 2021 | 18:35
  Llavors per la mateixa regla de tres, t´hauras de pagar tu les despeses mèdiques si - tens un accident de cotxe annant a més velocitat de la permesa, - tens sobrepes, i llavors tens problemes de diabetis, etc. - ets fumador i et deriva amb problemeas de salut
  Joan Novembre 14, 2021 | 18:38
  Pregunta per El Mon, qui us paga per posar tots aquests articles en contra dels no inoculats? Perque us ho creieu tot? perquè sou tan parcials amb un tema? fins it tot posant textes en vermell, en negreta. Diria que us falta llegir la història passada de com van suceint els aconteixements.
  Vendetta Novembre 14, 2021 | 20:18
  A la china els porten al camp, pero no de excursio no, al de concentracio axi ke aki els chimplets estara be a casa seva, tancants
  Reflexioman Novembre 14, 2021 | 21:06
  Si els mitjans de comunicació diuen que prendre drogues és bo per la salut, tothom ho farà. Sense debat científic no hi ha criteri. Recordo que el sida és un virus i no hi ha vacuna definitiva. Polítics que cobren de farmacèutiques... Portes giratòries... Podeu lligar caps? Crec que els vacunats no sou molt llestos... Potser que cuideu les paraules.
   Joan Novembre 14, 2021 | 22:16
   voldras dir mitjans de propaganda no? que es aixó de mitjans de comunicació? si tot el que fan es opinar de tot sense cap base.
   vendetta Novembre 15, 2021 | 08:03
   explicat tros de catedratic tu ke tens informacio del mossad pobret y la terra es plana no?? sempre son els mateixos personatjes
    Albert Novembre 15, 2021 | 12:02
    Tu ja fas bé en vacunar-te, sobren persones com tu

Nou comentari