El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia es complica amb mil contagis nous i prop d’un centenar de crítics
  • CA

El sistema sanitari de Catalunya es torna a trobar en un moment de pressió amb els indicadors de la pandèmia disparats. Els contagis, després d’haver passat setmanes de descens i relativa tranquil·litat, es tornen a situar en xifres preocupants. De fet, aquest dimarts els contagis superen el miler, en concret 1.093, si bé hi ha un efecte cap de setmana que podria fer que la xifra fós més elevada que en un dia en condicions normals. Ara bé, la pressió hospitalària augmenta considerablement en les darreres 24 hores, amb 10 persones més ingressades en centres hospitalaris catalans a causa de la Covid-19 i sis pacients més en llits de crítics en unitats de cures intensives (UCIs).

El risc de rebrot també ha augmentat, amb 14 punts més, en total 144, mentre que la incidència acumulada a 14 dies puja fins a 95,06 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació també ha fet un petit salt endavant i passa de 1,54 a 1,56. La positivitat també incrementa i es fixa en el 3,33% de proves que es fan i resulten ser positives. A poc a poc es pot anar assolint el llindar del 5% que l’Organització Mundial de la Salut considera com el límit per considerar que la pandèmia està fora de control i cal aplicar noves mesures que tallin les cadenes de transmissió.

Precisament per aturar aquestes cadenes, el Departament de Salut té pensat ampliar l’ús del certificat covid de la UE, que ara s’aplica a l’oci nocturn i les bodes, però es podria veure ampliat a bars i restaurants, com ja passa en diversos països d’Europa. El Govern està avaluant aquesta mesura per tal que sigui el proper pas per contenir l’epidèmia. L’aplicació d’aquesta mesura implicaria demanar el permís del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè afecta drets fonamentals, com també afectaria el fet que es limitessin aforaments i horaris. La sisena onada implicarà la necessitat d’aplicar noves mesures. Alguns experts creuen que la immunitat generada durant la cinquena onada podria frenar ara la sisena.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Molt bé Cots, no esperava menys d'un corruptgent com tu! a novembre 16, 2021 | 12:18
    Molt bé Cots, no esperava menys d'un corruptgent com tu! novembre 16, 2021 | 12:18
    Visualment està molt bé el nou diseny, la operativa també si vols dificuktar escriure comentaris ja que canvies d'article massa fàcilment sense voler-ho. També forma part del teu tarannà mostrar les dades que evidencian la corrupció dels teus subvencionadors corruptgents amb imatges de molt baixa resolució que en aquest cas, dificultan extraordinàriament la lectura dels números que son la prova del delicte. Felicitats pel teu master d'ètica periodistica per la URJC de Madriz, o era per la universitat d'Ankara?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa