Mossos a Tinder, la nova moda que preocupa els comandaments

Dos perfils detectats al cos estan provocant un debat intern intens

Polèmica riallera als grups de Whatsapp i Telegram dels Mossos d’Esquadra. I tot perquè alguns suposats membres del cos s’anuncien a l’aplicació de contactes Tinder, vestits amb l’uniforme de la policia catalana. Fins i tot, vantant-se la professió a la recerca d’alguna potencial parella que senti atracció per la uniformitat i l’autoritat.

En tot cas, i segons ha pogut saber El Món, alguns agents han comunicat als seus caps “cert neguit pel que suposa fer gala de la professió en una xarxa de contactes com Tinder”. Tant pel “risc que suposa –convertir-se en un blanc fàcil– com per la possibilitat que hi hagi desaprensius fent-se passar per policia com a atribut per lligar amb més facilitat, un comportament que podria ser delictiu com a usurpació de funcions públiques”. A més, a alguns els companys preocupa que, en cas que realment siguin mossos, no tinguin cap problema a identificar-se en una web de contactes i sí en una actuació d’ordre públic.

Així, dos dels perfils que més han circulat són dos mossos, un dels quals uniformat com a ARRO –una unitat antiavalots– que es proposa alertant, però, que cuida la seva “privacitat pels prejudicis que hi poden haver pel fet de ser policia”, per la qual cosa la cara apareix pixelada. En qualsevol cas, diu que està obert a noves coneixences sempre i quan la interessada encara cregui que són “els bons”. I a la foto mostra la seva arma llarga reglamentària. L’altre perfil ensenya fins i tot l’aparell, de ràdio, en un primeríssim primer pla. El risc d’aquesta aplicació aniria més enllà del que va avisar el major Josep Lluís Trapero quan el juliol de 2015 alertava d’una nova generació de Mossos feia “molt sovint l’ús intensiu del telèfon mòbil i de les xarxes socials pugui arribar a perjudicar la tasca policial”. Ara fins i tot poden posar en risc la seva seguretat.

Dos dels anuncis de Mossos a Tinder
Un Mosso en oferta amorosa
Un Mosso de l’ARRO mostrant el seu fusell

Comentaris

  Anònim 04/02/2021 9:11 pm
  No pasen un psicotècnic abans d' entrar al cos??
  Eduard 04/02/2021 4:28 pm
  S'ha de ser un autèntic gilip...... per fer servir la feina per aconsseguir dones. Quina pena de pavos.
  RAMON A 04/02/2021 11:26 am
  Seria interesant saber la formacio que reben per tenir aquesta actuacio de quillo de getto
  uno que vive en Tabarnia 04/02/2021 9:38 am
  quant no es dona importancia a la inteligencia i equilibri mental, passa aixo
  Cecilia 04/02/2021 8:34 am
  S"assemblen molt als gc
  Lleida 04/02/2021 8:19 am
  Ah son els bons?
   Pep 13/02/2021 10:12 am
   Sí, els bons i aquells als qui acudeixes si hom té problemes.

Nou comentari