El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Macip diu que “el que hauríem de fer és tancar-nos a casa unes setmanes”
  • CA

L’investigador de la Universitat de Leicester, Salvador Macip, ha assegurat que “el que hauríem de fer es tancar-nos a casa unes setmanes, però sabem que no es pot fer”. “Hem tornat a cometre l’error de deixar que la corba pugi”, ha dit lamentant la falta de previsió del Govern. La mesura del toc de queda, assegura Macip, pot no servir per posar fre a l’increment de casos, donada l’elevada interacció social que caracteritza l’estiu.

Macip està vacunat des de fa mesos amb les dues dosi d’AstraZeneca i s’ha contagiat. “Ho estic portant prou bé”, ha assegurat. De fet, va ser un dels principals reivindicadors de la campanya de vacunació al Regne Unit, on resideix. “És un avís per navegants. Tot i estar vacunats podem contagiar-nos”, assenyala. L’investigador ha dit que “la grip” que atravessa ara és fluixa gràcies a la vacuna. “La major part de la població és responsable. Hem d’anar cap al to didàctic enlloc de posar portes al camp”, ha afegit.

La mascareta com a “efecte psicològic”

“Sabem que la mascareta a l’exterior no té una importància molt rellevant a l’hora de prevenir contagis, però té un efecte psicològic. El fet de dir no hem de portar mascareta a l’exterior s’ha entés com no s’ha de portar mascareta i punt”, ha explicat Macip, partidari de tornar-la a instaurar.

Sobre la venda d’antígens a la farmàcia, Macip ho ha celebrat però ha advertit que “el fet que el venguin allà no vol dir que el facis, doni negatiu i puguis fer el que vulguis”. L’investigador ha dit que els test no són del tot fiables, i no es pot basar l’obertura de l’oci nocturn en aquestes proves: “Se te n’escapen casos positius segur”. A banda, l’investigador considera que la comunicació no s’està portant bé. “Molta gent no sap què ha de fer. Els missatges són confusos”, s’ha queixat. “S’hauria d’explicar bé el funcionament d’aquests tests i fer pedagogia”, ha afegit

Sobre la decisió de Macron d’imposar un us més generalitzat del passaport sanitari, Macip considera que és una bona mesura perquè la vacunació redueix molt les possibilitats de contagiar-se i transmetre el virus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 14, 2021 | 12:07
    Doctor Strangelove juliol 14, 2021 | 12:07
    El què hauríem de fer és tancar tots els Mortadelos com tu en un psiquiàtric! Segur que amb aquest careto no tens ni vida social, i al ser un amargat, vols que tots ho siguem, oi? I diu que s'ha contagiat el paio, vés a saber amb qui o què? Doc.
    • Icona del comentari de: Doctor StrangeSupremacista a juliol 15, 2021 | 05:57
      Doctor StrangeSupremacista juliol 15, 2021 | 05:57
      I a tu que mes et dona, estas tot el puto dia tancat a casa, llegint i vomitant merda als diaris digitals, sense amics ni amigues, sense gos, sense un hàmster amb qui parlar… Si ets un pobre infeliç desgraciat, la resta de la humanitat no en te la culpa, no vulguis castigar-nos. Sigues constructiu, encara que només sigui una mica. En fi, estem rodejats d’imperfectes i d’imperfeccions!
  2. Icona del comentari de: Vendetta a juliol 14, 2021 | 22:11
    Vendetta juliol 14, 2021 | 22:11
    Puto tarat y donaras tu de menjar a milers de personas ke es kedan sensa feina?
  3. Icona del comentari de: Vicenç a juliol 14, 2021 | 23:21
    Vicenç juliol 14, 2021 | 23:21
    penso que no diu cap barbaritat, tot i que aclareix que es una mida que no es pot fer, per tant no entenc els insults i menospreci dels comentaris. de fet, amb aquestes maneres de pensar, no m'extranya l'aument de contagis que tenim.
  4. Icona del comentari de: ja n'hi ha prou a juliol 15, 2021 | 11:37
    ja n'hi ha prou juliol 15, 2021 | 11:37
    Ja t'hi tancaràs tu, a casa, que Leicester hi fa fret, per cert!
  5. Icona del comentari de: Tabata a juliol 15, 2021 | 17:14
    Tabata juliol 15, 2021 | 17:14
    Millor fins el 2030, que coincidirà amb la propera.
  6. Icona del comentari de: Eduardo servera a juliol 20, 2021 | 01:11
    Eduardo servera juliol 20, 2021 | 01:11
    Recapacita!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa