El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La cinquena onada continua registrant xifres rècord de contagis
  • CA

La cinquena onada continua pujant a Catalunya en nombre de contagis i pressió hospitalària. Segons les dades de Salut d’aquest dimecres, s’han registrat 7.100 casos nous confirmats per TA o PCR, un altre rècord de la pandèmia. Els pacients ingressats amb Covid són 35 més que ahir, en total 610, mentre que a les UCIs hi ha avui 133 persones, les mateixes que dimarts. El risc de rebrot torna a registrar un rècord històric amb 169 punts més i situant-se en 1.450 en el conjunt de Catalunya. La incidència acumulada a 14 dies passa a 445,14 casos per cada 100.000 habitants i la velocitat de propagació augmenta fins a 3,39. La positivitat arriba a 15,26%. Salut no ha notificat cap mort.

El 42% dels catalans té la pauta completa. Els experts apunten, però, que per assolir la immunitat de grup cal més d’un 80% de població amb immunitat. El Govern ha fet passos enrere en la desescalada tot i haver admès dies abans que se’n farien. La cinquena onada manté el focus posat en la franja d’edat entre els 15 i els 29 anys, la menys vacunada. El risc també és elevat per les persones de més de 40 anys que no estan vacunades o bé només porten una dosi de la vacuna.

La variant Delta està avançant amb força i ja representa el 60% dels casos a Catalunya. L’elevada circulació del virus pot originar una mutació que doni lloc a una nova variant amb característiques noves i que sigui resistent a les vacunes. És per això que les autoritats reclamen extremar les mesures de protecció individual: distància, neteja de mans i mascareta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa