Jordi Pujol Ferrusola demana al jutge que el tingui com a perjudicat en el cas Villarejo

La defensa considera que s'ha "mercadejat" il·lícitament amb informació privada de Pujol

Jordi Pujol Ferrusola, que està sent investigat per l’Audiència Nacional, ha demanat al jutge d’aquest òrgan Manuel García Castelló que el tingui com a perjudicat en la macrocausa en la qual s’investiguen les activitats presumptament delictives de José Manuel Jiménez Villarejo, excomissari jubilat i actualment a la presó. El fill gran de l’expresident Jordi Pujol ho ha demanat per tal de poder exercir com a acusació particular en aquest assumpte.

Així ho assenyala en un escrit presentat aquest dilluns i en què la seva defensa recorda al titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 que encara no han obtingut cap resposta a un escrit de personació en la causa presentat fa deu mesos. 

En la seva petició, la defensa assenyala que el passat dissabte van saber que el soci de Villarejo, Rafael Redondo, que també està imputat, tenia informació mercantil del fill més gran dels Pujol “amb la qual mercadejava amb tercers”. Segons la defensa, aquesta tinença era necessàriament il·lícita, ja que ni havia estat cedida per Pujol ni els investigats formaven part de la força policial que tenia encomanada la investigació d’aquesta informació.  

Segons la defensa, això suposa “un delicte de revelació de secrets” i habilita Pujol Ferrussola a comparèixer com a acusació particular. A més, argumenta que aquests indicis apunten que Pujol Ferrusola va ser un dels objectius de l’anomenat Grup Cenyt (empresa de detectius de Villarejo), que segons s’afirma en múltiples resolucions tenia com a funció principal “la mediació i intercanvi d’informació de caràcter personal d’accés restringit a les forces i cossos de seguretat de l’Estat”. Així, el lletrat considera que Redondo, “aprofitant-se de la facilitat que li atorgava la doble condició de policia i d’investigador privat”, va donar aquesta informació a tercers.  

Segons la defensa, hi ha sobrats indicis que el comissari ja jubilat, “actuant al marge de qualsevol legalitat i servint-se de la seva condició de funcionari públic” va falsejar documents de caràcter mercantil, va obtenir informació de caràcter íntim relacionada amb Pujol Ferrusola i va oferir “avantatges i cobertura econòmica i policial a diferents testimonis per presentar declaracions modelades de signe pretesament incriminador”.

Per tot això, sol·licita al jutge García-Castelló que resolgui sobre la petició de personació com a acusació particular i tingui al seu representat com a perjudicat en la macrocausa contra el comissari.

Nou comentari