El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Infermeres i fisioterapeutes diuen “prou als contractes precaris”
  • CA

Unes 150 persones s’han manifestat davant de l’oficina del Departament de Salut per reclamar una millora en els contractes, sous i plantilles de infermeres, fisioterapeutes i llevadores. El sindicat SATSE ha estat l’encarregat de convocar la concentració sota el lema “Ja n’hi ha prou”, per tal de reclamar una millora de les condicions de treball d’aquests professionals de la salut. Rosa Maria Famadas, la portaveu de SATSE Catalunya ha denunciat contractes “precaris” i ràtios “deficients” i ha recordat que els professionals estan cansats de la sobrecàrrega emocional i física de la seva feina: “La sensació de tornar a casa sense haver fet tot el que havies de fer és molt dura”.

En un manifest, que han registrat a la conselleria i lliurat al Servei Català de la Salut (CatSalut), SATSE ha recordat que el personal sanitari treballa en unes condicions “inadequades” i ha lamentat la “manca de reconeixement” del col·lectiu, tot i ser un dels més potentents arran de l’esclat de la crisi del coronavirus. El sindicat ha reclamat una reunió amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon per intentar torbar una solució factible a aquesta falta de personal.

Segons ha explicat una de les infermeres durant la protesta, la seva ràtio d’atenció primària hauria de ser d’uns 1.300 usuaris, però amb el desbordament de la sanitat estant arribant a atendre entre 2.000 i 3.000 persones. També segons dades aportades pel sindicat, als hospitals, una infermera en el torn de dia es troba a càrrec “en el millor dels casos de 12 pacients, però en la majoria són entre 16 i 18 i a les nits pràcticament el doble”. Famadas també ha recordat que “en el millor dels casos són 22 pacients per infermera, però es pot arribar als 40 i de vegades a la nit, si no hi ha prou professionals, a 80”.

La protesta ha tingut lloc aquest dimarts i ha tallat el trànsit de Travessera de les Corts per gairebé una hora. La gran part de les persones que hi han assistit han estat representants sindicals del gremi d’infermeres i fisioterapeutes. “La nostra sanitat necessita qualitat” ha estat un dels lemes per excel·lència d ela majoria de cartells i proclames de la manifestació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa