El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La incidència de la Covid-19 es manté a la baixa
  • CA

La incidiència de la Covid-19 a Catalunya es manté a la baixa, segons les dades de l’epidèmia publicades aquest dimecres pel Departament de Salut. La majoria d’indicadors mostren que la pandèmia desaccelera al país i el seu comportament és, fins ara, d’estabilitat. La pressió hospitalària ha baixat amb 30 pacients menys respecte ahir i ara hi ha en total 553 pacients amb Covid-19 ingressats en centres hospitalaris catalans.

Les unitats de cures intensives mostren un lleuger agument avui, amb tres persones més ingressades en llits de crítics. Segons les dades, a Catalunya hi ha actualment 197 persones en estat crític per culpa de la Covid-19. Els nous casos confirmats per proves PCR o TA continuen sent de moment menys dels que es registraven en plena onada. Salut notifica 614 contagis nous. Aquesta xifra, mantinguda a un nivell baix pot fer pensar que la pujada de la pressió hospitalària no sigui en els propers dies molt pronunciada o que continuï estable.

La incidència acumualda a 14 dies continua baixant fins a 84,75, xifra que suposa uns 2 punts menys en el número de casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació també presenta un valor estable i no es mou, es manté en 0,85. La postivitat també es redueix de forma lleugera, fins a 2,63.

Aquestes són les dades que hi ha a pràcticament dues setmanes que hagi començat el curs escolar i s’hagi reactivat l’activitat laboral després del període de vacances. El Govern manté la prudència mentre creix l’exigència perquè permeti que l’oci nocturn obri. Actualment l’executiu està estudiant si és possible aplicar el passaport covid per evitar nous tancaments en el cas que tornin a pujar els contagis. Aquest instrument no s’aplicaria en bars i restaurants que ja estan oberts, però sí en discoteques. La data del 15 d’octubre per reobrir els interiors de l’oci nocturn no va ser confirmada ahir pel Govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa