El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat confina Brians 2 per un brot de covid-19
  • CA

El Departament de Justícia ha informat aquest diumenge que demà dilluns procedirà a confinar el centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, per un brot de covid-19 que s’hi ha detectat. Aquest confinament comportarà la suspensió dels trasllats de presos i també limitar-ne al màxim les entrades i sortides. Actualment hi ha un total de 92 interns afectats pel coronavirus i set professionals del centre, la majoria dels quals asimptomàtics. Això correspon a nou mòduls: dos d’aïllats i set de confinats, als quals es sumarà la resta de la presó. Al llarg de la propera setmana la Generalitat durà a terme cribratges al personal i als reclusos i reunirà el comitè de crisi per valorar altres mesures.

L’origen del brot no està clar, tot i que els primers casos detectats van aparèixer a un dels torns de la bugaderia, segons Justícia. De fet, la bugaderia no presenta problemes a l’hora de complir amb les funcions encomanades, però la cuina ha tingut algunes afectacions, amb la qual cosa el CIRE ha reforçat el servei.

El Departament liderat per Lourdes Ciuró assegura que des de la direcció del centre penitenciari s’estan prenent totes les mesures establertes pels protocols de Salut i recorda que el 82% dels interns estan vacunats amb Pfizer, AstraZeneca i Janssen. A partir del dia 15 de novembre, s’iniciarà la vacunació de reforç als interns vacunats amb Janssen i als interns de més de 70 anys, de la mateixa manera que a la població general. En paral·lel, l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans denuncia que el brot de covid a Brians 2 és el pitjor des de l’inici de la pandèmia. Per això, exigeix una “explicació detallada i al més aviat possible” de la situació al Departament de Justícia, que aquest diumenge ha pres la decisió de confinar el centre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa