Ferran Adrià és una persona inquieta, que no pot parar de pensar nous projectes. Alguns surten i altres, no. Però el xef i fundador d’ElBulli sempre té noves idees. Una dels més recents és la posada en marxa d’una universitat gastronòmica, Madrid Culinary Campus. I porta el nom de la capital espanyola perquè està ubicada allà, a les instal·lacions que la Universidad Pontificia de Comillas, dirigida pels jesuïtes, tenen a Madrid. I per què està a Madrid i no a Barcelona?
“No em van acceptar a Barcelona, i per això he fet una universitat gastronòmica a Madrid”, ha dit Adrià en una entrevista a RAC1. “Vaig proposar quatre o cinc vegades poder fer una universitat gastronòmica a Barcelona i no la van acceptar perquè creien que no era important”. El nou campus culinari l’ha muntat a mitges amb Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugaritz d’Errenteria (Guipúscoa). El xef basc té dues estrelles Michelin i fa 15 anys que té el seu local entre els 10 millors del món. “Un crac de la creació culinària”.

El xef de l’Hospitalet assegura estar encantat amb la seva elecció. “Fem tot el que volem, la distribució, l’interiorisme, la metodologia, els currículums…” També ha explicat per què ha decidit obrir una universitat. “M’he dedicat molt a la qüestió educativa. Per exemple he estat 8 anys professor de Harvard i conec molt el MIT [Massachusetts Institute of Technology]”.
El Barça, una línia vermella per als seus projectes
Ferran Adrià també ha confessat que li van oferir obrir un restaurant al Santiago Bernabéu, però que ho va rebutjar per principis. “Vaig dir que no a tenir un restaurant al Bernabéu perquè el futbol i el Barça són sagrats”. Tothom té una línia vermella i la d’Adrià és el Barça.