Entra en funcionament el canal de WhatsApp de Mossos per la violència masclista

El número 601 00 11 22 oferirà assessorament policial i resoldrà dubtes i preguntes

Aquest dijous ha entrat en funcionament el canal de WhatsApp gestionat pels Mossos d’Esquadra per oferir “informació i assessorament policial a la víctima o potencial víctima de violència masclista“, segons ha informat el mateix cos policial a través d’un comunicat. El número és el 601 00 11 22, i resoldrà dubtes i preguntes. És important destacar que aquest canal no és una eina per gestionar incidències o emergències i per tant en cap cas substitueix el telèfon d’emergències 112. “La creació d’aquest recurs ha de facilitar a les dones conèixer les eines de què disposen, els drets que les assisteixen i com a pas previ, en cas necessari, a la denúncia policial”, informa el cos de la policia catalana. 

El comunicat apunta que “el servei ha de servir perquè les víctimes, o qualsevol persona que cregui ser víctima, pugui informar per identificar el problema i informar-se de les passes que ha de donar”. “També el poden utilitzar persones de l’entorn de la víctima amb la mateixa voluntat“, afegeix. L’objectiu d’aquesta nova eina és “apropar-se a les dones de forma proactiva, facilitant el seu contacte amb la policia, i donar un nou impuls a la lluita contra la violència masclista i establir noves eines preventives i d’atenció de les persones que són víctimes en aquest àmbit”. 

Aquest nou servei neix amb la voluntat d’apropar-se a les víctimes de totes les edats que pateixen violència masclista però especialment a la gent més jove acostumada a interaccionar a través de missatgeria instantània i  xarxes socials. Aquest servei via Whatsapp és una de les mesures que inclou el nou pla de millora impulsat pel Departament d’Interior en la lluita contra la violència masclista, que preveu fins a 20 mesures que s’aniran aplicant de forma progressiva en diferents fases i que el conseller d’Interior va presentar públicament el passat 19 de març. 

Comentaris

    Observador 01/04/2021 9:20 am
    I de la violència feminista (n'hi ha molta menys, però n'hi ha), ningú no se'n ocupa?. Una dona maltractada és una victima. Cert. I un home maltractat? Un home maltractat és un calçasses, la riota. Conec dos casos. Un empleat, va ser materialment obligat per la seva dona a ficar mà a la caixa de l'empresa on treballava. El cas va acabar bé: divorci i l'empresa li donà credit per anar tornant el diner sostret. L'altre és diferent El marit s'ha refugiat en l'estudi i l'escriptura i ha publicat una sèrie d'estudis veritablement notables. Creieu-ho: de violència feminista també n'hi ha. Recordeu aquella afirmació reiterada diverses vagades per Agatha Christie: "El verí és una arma tipicament femenina".

Nou comentari