El Procicat suavitza restriccions i permet obrir restaurants fins a la una de la matinada

S'amplia fins a les 01.00 hores l'obertura al públic de les activitats culturals, esportives i serveis de restauració

El Govern ha aprovat aquest dimecres la suavització d’algunes restriccions per a la contenció de la Covid-19, que entraran en vigor divendres 4 de juny. Les mesures permetran una ampliació d’horaris o d’aforaments en alguns sectors. Concretament, s’amplia fins a les 01.00 hores l’horari d’obertura al públic de les activitats culturals, esportives, serveis de restauració, botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres. Fins ara era possible obrir fines les 24.00 hores.

Els picnics, permesos de nou

Una altra mesura és la finalitzacó de la limitació de consum d’aliments i begudes en reunions en els espais públics, el consum que es faci en espais públics habilitats, com ara àrees de lleure, de descans, de pícnic i similars. Actualment, es limitava el consum d’aliments i begudes en les reunions en espais públics (entenent com a reunió aquelles permeses amb un màxim de 10 persones), ha informat el Govern a través d’un comunicat.

Aforament comerços

S’incrementa del 50% al 70% l’aforament permès en els establiments i locals comercials de venda al detall. També en les zones comunes i de pas dels centres i recintes comercials. Es permet l’accés i ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials. Fins ara, aquest accés i ús estava restringit.

S’incrementa del 50% al 70% l’aforament en els mercats no sedentaris i en les fires mercats.

Aforament activitats culturals, esportives i altres

Les activitats culturals (arts escèniques i musicals i espectacles públics) i les competicions esportives, que es desenvolupin en tot moment a l’aire lliure, en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d’assistents del 20%.

S’incrementa del 30% al 50% l’aforament en parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques en espais tancats.

S’incrementa al 70% l’aforament en els equipaments cívics si disposen de condicions de ventilació reforçades.

S’incrementa al 70% l’aforament en les activitats relacionades amb el joc, amb un màxim de 500 persones (fins a 1.000 en condicions de ventilació reforçades i mesures de control d’aglomeracions).

S’incrementa del 50% al 70% l’aforament en instal·lacions i equipaments esportius.

S’elimina la restricció en l’ocupació de vehicles de transport públic fins a 9 places.

Comentaris

    Vendetta 02/06/2021 10:58 pm
    Volem els noms de ki forma el procicat

Nou comentari