El descens de la Covid dibuixa un escenari cada cop més favorable

No s'acaben de confirmar els pitjors auguris sobre l'agument d'infeccions per culpa dels 'botellons'

El descens sostingut de la majoria d’indicadors dela Covid-19 a Catalunya dibuixa cada cop un panorama més favorable, tal i com indiquen els experts en dades després d’observar els efectes de la vacunació accelerada i el probable impacte d’una activitat social més orientada a l’aire lliure gràcies al bon temps. Els nous contagis confirmats per TA i PCR se situen aquest dimarts en 604, deu dies després de la caiguda del toc de queda. De moment, no s’han acabat de confirmar els pitjors auguris d’un agument d’infeccions que acabin provocant una fotografia de nou rebrot per culpa dels ‘botellons’.

La pressió hospitalària també es redueix amb 77 persones menys als hospitals, en total 1.068. Les UCIs mantenen el camí de baixada amb nou persones menys en llits de crítics, en total 390. Si el ritme de descens es manté a cures intensives, fet que podria produir-se gràcies a que els grups més vulnerables han estat intensivament vacunats les darreres setmanes, aviat les UCIs catalanes podrien arribar al llindar de 300 llits ocupats, que Salut ha marcat sempre com una xifra sostenible.

La incidència acumulada a 14 dies va en retrocés, perd aquest dimarts 10 punts i se situa en 169,82 casos per cada 100.00 habitants. El risc de rebrot recula fins a 128 i l’índex de positivitat es fixa en 4,06%. Pel que fa a la vacunació, ja hi ha 2.484.587 primeres dosis posades, 1.077.311 de segones i 1.147. 561 persones ja tenen la pauta completa de la vacuna.

Nou comentari