El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Intent de suïcidi per un desnonament
  • CA

Setmana negra amb els desnonaments a Catalunya. Aquest dijous al matí s’ha sabut que un veí de Manresa es va intentar suïcidar ahir, quan l’havien de desnonar. Segons ha avançat Nació Manresa, l’home es va prendre una sobredosi de medicaments deliberadament, per intentar llevar-se la vida abans de suportar quedar-se sense casa, ja que sabia que ahir l’havien de desnonar per ordre judicial. Quan els Mossos d’Esquadra van arribar al pis, al barri de la Parada de la capital del Bages, cap a les deu del matí, hi van entrar perquè ell no obria la porta i el van trobar estès a terra i inconscient. Els serveis d’emergències el van traslladar a l’hospital Sant Joan de Déu perquè es recuperés de la intoxicació, però el seu problema amb l’habitatge no se solucionarà.

Aquesta informació s’ha conegut aquest matí mentre a Barcelona hi havia dos desnonaments que han sacsejat el Poble-sec en poques hores de diferència. Dues famílies amb un fill menor d’edat han sigut desnonades del pis on vivien, en dues operacions en què han intervingut els antiavalots dels Mossos d’Esquadra i que han provocat les queixes de les organitzacions de defensa dels llogaters i crítiques amb la situació del mercat de l’habitatge.

El primer d’aquests dos desnonaments a Barcelona ha sigut a primera hora del matí al carrer de la Concòrdia, on han fet fora del pis on vivien una dona amb una filla adolescent, menor d’edat. Hi ha hagut un gran desplegament policial dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra –que sempre subratllen que són requerits pels jutjats per intervenir en aquests casos i que la majoria de vegades els magistrats demanen específicament que hi vagin els antiavalots– i els activistes no han pogut arribar a actuar-hi perquè ja sigut una operació de la qual no s’havia avisat els afectats, un desnonament amb data oberta, com ordenen en molts casos els jutges. El segon cas ha sigut al carrer Nou de la Rambla, unes hores després, i els activistes estaven preparats i han intentat evitar-lo. En aquest cas, la família desnonada té un fill molt petit, de només uns mesos de vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa