Assetjament a un nen per parlar català en un grup de WhatsApp de l’escola

La Plataforma per la Llengua ha denunciat un presumpte cas d’assetjament a un nen de 12 anys del Camp de Tarragona per part de companys seus d’escola pel simple fet d’expressar-se en català al grup de WhatsApp de l’institut. Segons ha informat l’entitat que vetlla per la salut de la nostra llengua, els companys de classe no acceptaven que l’infant es comuniqués en la seva llengua materna, i van arribar a insultar-lo, trucar-lo amb amenaces i a fer crides perquè l’apallissin.

No obstant, segons apunta la Plataforma per la Llengua, el menor va decidir no arronsar-se i es va mantenir en català, una “actitud d’autoestima i lleialtat lingüística que l’entitat creu que és un exemple per a tots els catalanoparlants que viuen experiències similars“. “Només l’acció decidida i generalitzada de resistència al supremacisme castellà pot revertir la minorització de la llengua catalana” assenyala l’ONG del català.

L’entitat recorda, arran d’aquest incident, que “el nacionalisme espanyol majoritari té en el supremacisme castellà un dels seus pilars”. “Aquesta ideologia antiigualitària presenta la llengua castellana com l’idioma “comú” de tots els ciutadans de l’Estat, amb arguments històricament revisionistes que amaguen que la seva extensió en territoris catalanoparlants és recent i que la coerció estatal i l’arribada de membres de la majoria nacional hi han tingut un paper central”, afegeixen.

Així mateix, afirmen que pels espanyols és “natural” que els catalanoparlants també sàpiguen castellà i “que no puguin esperar reciprocitat dels castellanoparlants, amb qui han de ser deferents i adaptar-s’hi lingüísticament”. “L’objectiu últim és la desaparició per assimilació de les comunitats lingüístiques minoritàries i la consecució d’una ciutadania homogèniament castellana”, assegura la Plataforma per la Llengua.

L’entitat assegura que partits polítics com PP, PSOE, Vox i Ciudadanos han alimentat la catalanofòbia, una manera de justificar la hostilitat que els catalans rebem per part dels espanyols pel fet de parlar la nostra llengua.

Comentaris

  LlunyDeCat Novembre 16, 2021 | 15:30
  Els Colons i Ocupants Espanyols i llurs descendents - amb les excepcions conegudes - tenen evidentment l'objectiu d'anorrear els Catalans. No pas els "Catalanoparlants", collonada inventada per amagar la presència massiva d'Espanyols a CAT i al Sud-PPCC, sinó els Catalans. I com podem copsar sense cap mena d'esforç, el Govern de la Generalitat i el Parlament no han pas fet mai res, no fan pas res ni faran pas res per tal de Defensar els Catalans (no pas la llengua, els Catalans) contra les agressions dels Espanyols. Si els nostres líders miserables no foren pas capaços de fer la Independència com seran capaços de defensar els Catalans per l'ús de llur única llengua nacional ?
   MARIA Novembre 16, 2021 | 17:03
   El meu fill, valencià, també ha estat menyspreat en Whatsaap per ser catalanoparlant. I no és català.
   Dins de Catalunya i de peus a terra Novembre 16, 2021 | 18:09
   T'has oblidat dels botiflers, malauradament al nostre país hi ha un munt de connacionals nostres renegats que sempre remen amb l'ocupant cap Espanya. Això no és normal. No en dius res d'aquest col·lectiu. Mentre hi hagi tants de renegats anglades, bous, garrigues, illes, llorens, valls etc no podrem criticar els residents no integrats, mentrestant hem d'agrair a tots als catalans de tots els orígens que lluiten, lluitem, per la independència del nostre país. Si molts de catalans ho volem, entre tots aconseguirem fer efectiva la independència. Ànims i salut.
  Tens dignitat Novembre 16, 2021 | 15:32
  Ets molt valent, nano! El nostre país necessita gent com tu, no gent derrotada I assimilada. Salvarem la llengua I la dignitat
  En fi Novembre 16, 2021 | 15:47
  A on estan els nacionalistes espanyols, com per exemple illa, fasc'stas de ciudadanos, peperus, lamentant aquest fet, o és que estan esperant que el ministro de incultura miguel izeta, doni exemple
  La colònia Novembre 16, 2021 | 16:04
  Que a la teva terra, et pugui venir un idiota a amenaçar-te o dir-te qualsevol cosa per utilitzar la teva llengua, només passa a les colònies. Perquè això és el que som.
  Jeroni Munyós Novembre 16, 2021 | 17:00
  És el primer pas, adonar-nos i prendre'n consciència, som un país ocupat, per dos estats, per això a la Catalunya sota sobirania espanyola s'imposa des de fa segles l'espanyol i a la Catalunya sota sobirania francesa el francès des del 1700. Els unionistes espanyolistes actuals que defensen que Espanya és una "unitat", rebutgen, els emprenya i fan veure que ignoren l'existència d'una part del nostre país, de Catalunya, sota sobirania francesa, una "llesca" de 4.116 km², però, reclamen de fa anys un penyal a Andalusia de 6,5 km² el qual ara no és espanyol des del 1713 pel tractat d'Utrecht, cinquanta-quatre anys més tard que el tractat dels Pirineus, el 1659. Si els espanyols sentissin Catalunya i els catalans dels seus, reclamarien la part de Catalunya francesa, i segurament els més espanyolistes també farien performances en aquest territori i el govern espanyol en faria queixes, reivindicacions i accions diplomàtiques formals de temps en temps. Però, és obvi que als espanyols Catalunya solament els hi ha interessat sempre per a tenir més territori ocupat sota la seva sobirania i per a imposar-hi les seves lleis, la seva llengua i cultura castellanes i així els 4.116 km² del nord català els espanyols actuals no els consideren seus, com a molt una ex-colònia com totes les colònies que s'han separat de la "unidad" Espanya d'ençà el 1587. El segon pas és reconèixer que dir-ne "unitat" d'Espanya, és una aixecada de camisa com una casa. El tercer : Independència. Som-hi !
  Gavanenc Novembre 16, 2021 | 17:07
  Despertem-nos, fem com aquest noi i rebutgem totes les agressions, de forma pacífica, no violenta, des de les de Felipe González Márquez quan diu "encara que el 100% dels catalans vulguin la independència no la tindran"-un insult a tots els catalans, siguin independentistes o encara no- fins al més ridícul i pallús dels gonzalos o desmemoriats, que fan el mec per ací.
  Tenim memòria i volem ser Novembre 16, 2021 | 17:54
  No hauríem d'ésser tant mesells, començar a adonar-nos i denunciar la gran enganyifa que fan servir els espanyols per a no permetre la independència del nostre país. La unitat d'Espanya és una gran fal·làcia, Espanya no és paradigma de cap unitat de res, encara menys política, podeu informar-vos de quants de territoris ha perdut la pretesa unitat d'Espanya des de l'any 1587. Com a curiositat, fins i tot el borbó campechano imposat per Franco, ara emerito dels Emirats Àrabs, va perdre, separar, desunir d'Espanya o com en vulgueu dir, la província espanyola del Sàhara l'any 1976. Aleshores de què ens parlen i què ens creiem nosaltres ?Els catalans hauríem de despertar-nos, semblem anestesiats, afeblits i adormits per tants anys de repressió espanyola. Ens cal més dignitat i més força per a defensar-nos i aconseguir un estat propi com tenen altres nacions europees i dins de la Unió Europea, els Països Baixos, Txèquia, Eslovènia, Lituània, Croàcia, Dinamarca, Finlàndia...
  Guim Novembre 16, 2021 | 18:46
  Aquest problema no passaria amb un sistema d'escoles separades lingüísticament, des de pàrvuls fins a la universitat. Escoles catalanes i escoles no catalanes, que cadascú aguanti el seu "lumpen"
   Freixenet Novembre 16, 2021 | 19:56
   Fart de comentaris espanyolistes de falsa bandera. No teniu cap argument i sempre intenteu embolicar la vostra troca espanyola.
    Guim Novembre 17, 2021 | 09:23
    D'espanyolista res de res. Fa anys la meva filla va patir assetjament per ser "massa catalana" i des d'aleshores tinc clar que no tenim més opció que anar pel nostre camí sense els forasters. Ep! i sobretot, que cadascú és mengi el seu "lumpen", avia'm qui te més gent merdosa en les seves escoles.
   Ricard Novembre 16, 2021 | 21:34
   Els fans de l'apartheid més molen.
   Loli Novembre 17, 2021 | 17:29
   Quan surts de Catalunya no t,entenderán .No crec lo del nen ,tothom por expresar,se com vulgui
  Vendetta Novembre 16, 2021 | 20:36
  Fora colons dels nostres barris
   Lambretta Novembre 16, 2021 | 21:20
   En els escenaris de nous estats independents, els funcionaris ocupants se'n van sols. Així quan es faci efectiva la independència del nostre país, els actuals funcionaris espanyols, alts funcionaris i forces d'ocupació, molts d'ells establerts al nostre país per a fer "mèrits", ja tenen previst retornar a Espanya. Així la majoria tornaran pel seu compte, com ja ho va fer DeAlonso el funcionari espanyol enxampat en un enregistrament amb l'indecent ministre espanyol Fernandez Diaz. Els que vulguin romandre hauran de respectar la legislació del nou estat. Per la qual cosa per a que es compleixi el teu desig és treballar per a què la independència es faci efectiva el més prompte possible. Mentrestant no se n'aniran.
  Ricard Novembre 16, 2021 | 21:46
  És un simple bullying, però emprant significativament una arma preocupantment xenòfoba.
  Tip Novembre 16, 2021 | 21:52
  Spaniards Go Home ! I no torneu mai més ni de vacances !
  Tal com raja Novembre 17, 2021 | 09:56
  Molt probablement els pares d'aquests imbècils van venir de terres d'Espanya on s'estaven morint de gana. Aquí van trobar feina i van crear famílies. I per comtes d'ensenyar els seus fills a estimar la terra i la cultura del país, han creat aquests monstres imperialistes que l'únic que volen es carregar-se la nostra cultura. S'ha de ser desagraït.
   D'on no n'hi ha no en pot rajar Novembre 17, 2021 | 11:14
   No sé pas on vius, però al nostre país també hi ha persones descendents de catalans que van abandonar la nostra- i seva- llengua i herència cultural fa una, dues o més generacions i no en dius pas res tot i estar en el seu propi país. Això sí que és ésser desagraït i gens normal. Encara sort que molta de gent nouvinguda se n'adona d'on viu, d'on a vingut a viure tot i que molts es pensaven que anaven a l'Espanya monolingüe. Penso que hi ha masses comentaris que ignoren volgudament els botiflers que hi ha entre nosaltres. Ben curiós...
  JordiT Novembre 17, 2021 | 13:44
  Falten molts detalls en la notícia. És un grup oficial de l'institut? si és oficial, hauria d'haver-hi profes supervisant? si no ho és, és clar que no són amics, està obligat a romandre en el grup o pot sortir? No dubto que pugui haver-hi assetjament en aquesta mena de situacions, però, si és veritat, ha presentat denúncia al col·legi perquè actuïn? als mossos? si és veritat això d'amenaces i insults és delicte. Només s'informa d'una denúncia a la plataforma per la llengua, amb que sentit? que pot fer la PxL en aquest cas? és un grup privat. Si fos el cas d'algun fill nostre haguéssim posat el crit en el cel, denúncia als mossos, a l'institut, etc...no hi ha res d'això, la qual cosa fa que existeixin dubtes de la veracitat.
  Joanjosep Novembre 17, 2021 | 15:06
  Aquests són luisesnomeacuer S. A, L'ÚNIC que tenen al cap és odi contra Catalunya, i contra ells mateixos, perduts total.
  Loli Novembre 17, 2021 | 17:30
  Quan surts de Catalunya no t,entenderán .No crec lo del nen ,tothom por expresar,se com vulgui

Nou comentari