El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una trentena de residències tenen casos de Covid
  • CA

Les residències encara no han fet net de la Covid. De fet, fins a 31 centres residencials tenen actualment algun cas actiu de Covid-19 entre els residents. En concret, hi ha 22 centres de gent gran, 2 centres per a persones amb discapacitat, dos de salut mental i 5 centres d’altres tipus, com ara centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió o d’altres. Tot i així la majoria dels contagiats són assimptomàtics o tenen símptomes lleus gràcies a la vacuna.

Al llarg de la darrera setmana, del 12 al 18 de setembre, hi ha hagut 15 defuncions de residents per Covid-19. Quant a les persones ingressades a l’hospital, n’hi ha hagut 38 de mitjana cada dia. Pel que fa als professionals, 79 han donat positiu els últims 14 dies, però no n’hi ha cap d’hospitalitzat.

La vacunació dels residents ha funcionat molt bé segons demostren les dades que ha fet públiques el Departament de Salut. Així, el 96,9% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb la primera dosi, i el 96,2% tenen la pauta completa. Pel que fa als treballadors, el 91,7% ha rebut la primera dosi i el 91%, la pauta completa.

La darrera setmana, del 12 al 18 de setembre, s’han fet 5.373 proves PCR i 623 tests d’antígens a les persones que viuen a les residències de Catalunya, i un 2,31% d’aquestes proves han resultat positives. Als professionals se’ls han fet 17.596 PCR i 1.046 tests d’antígens, amb un 0,3% de positius. La positivitat en la població general és del 2,79%.

El semàfor de les residències

A data de 22 de setembre, del total de 1.022 residències de gent gran de Catalunya, hi ha 15 centres que estan en color vermell, o sigui amb casos actius de covid-19, aparició de nous casos i/o brot en investigació. Cinc de les residències afectades són a la regió metropolitana sud, quatre a la nord, dues a Barcelona, dues a Lleida, una Tarragona i una a la Catalunya Central.

A banda, 39 centres es classifiquen amb color taronja, és a dir, presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència. D’aquestes, 15 són a la ciutat de Barcelona, set a la metropolitana nord, set més a la metropolitana sud, quatre a Tarragona, tres a Girona i tres a la Catalunya Central. El 94,72% dels centres, 968, estan en color verd, o sigui sense cap cas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa