Clara Prats alerta del risc d’un creixement “explosiu” de l’Rt si no es compleixen estrictament les restriccions

L'investigador del BIOCOMSC Sergio Alonso veu "agosarat" el concert d'aquest dissabte al Sant Jordi

a investigadora del grup BIOCOMSC de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Clara Prats ha alertat que segons quina sigui la mobilitat i les interaccions durant la Setmana Santa, l’RT podria fer un creixement “explosiu” a 1,3. En declaracions a RAC1, ha considerat que si es fa un compliment “estricte” de les mesures no s’haurien de produir grans canvis però ha alertat que un increment de contactes obre la porta a una “acceleració de contagis”. Amb tot, ha afirmat que és evident que s’està en pujada i que cada dia que passa “és més probable” que arrenqui la quarta onada. De la seva banda, l’investigador també del BIOCOMSC Sergio Alonso ha dit al 3/24 que fer un concert com el d’aquest dissabte al Palau Sant Jordi és “agosarat”.Prats ha afirmat que s’està entrant segur en una dinàmica de creixement i, a més, a tots els territoris malgrat que hi hagi grans diferències entre uns i altres. Ha afegit que el percentatge de positius entre els tests d’antígens ja estarien reflectint els efectes de l’increment de la mobilitat del passat cap de setmana, un cop es va aixecar el confinament comarcal per a les bombolles de convivència. Ha alertat a més que encara queden uns dies per acabar de veure tots els efectes del cap de setmana passat.

Tant Prats com Alonso han fet una crida a accelerar la vacunació ja que això permetria reduir tant la mortalitat com els ingressos a l’UCI. Alonso ha concretat que si es vacunessin totes les persones de 80 anys o més la mortalitat es reduiria fins a un 50%. Si es vacuna els majors de 60, aquesta reducció podria arribar al 90%. Tots dos han coincidit que aquesta vacunació també hauria d’ajudar a contrarestar els efectes de la variant britànica, sobre la que estan investigant si a banda de ser més transmissible provoca malalties més greus.

Comentaris

  Doctor Strangelove 28/03/2021 9:54 pm
  Vegeu a "futur Clara prats" el currículum "fluixet" d'aquesta individua i entendreu el que us diu el marcià aquest! Doc.
  Anònim 28/03/2021 6:03 pm
  Us ha costat... o la intel·ligència artificial és lenta. Però bé, al capdavall ho heu publicat, i és just reconèixer-vos-ho.
  un marcià per l'espai sideral 28/03/2021 5:20 pm
  Censureu els comentaris i us permeteu el luxe de publicar aquestes gasòfies? Premsa lliure? No em foteu riure!
  un marcià per l'espai sideral 28/03/2021 4:30 pm
  Vergonya! Tots esteu participant en CRIMS DE LESA HUMANITAT. La vacunació provocarà la síndrome d'ADE, entre moltes altres coses, i cap d'elles bona. Si aquests presumptes científics promouen les vacunes i n'obvien els seriosos perills (investigueu les morts i efectes adversos en 'persones sanes') són còmplices de GENOCIDI. Feu anar el sentit comú i deixeu-vos de contaminar amb la premsa comprada i els pallassos de la ciència. Qui es pensa que tot això és pel nostre bé, és irrecuperablement IDIOTA. Cerqueu informació, MAI LA HUMANITAT HAVIA ESTAT TAN SERIOSAMENT AMENAÇADA. Per què us penseu que Israel ha estat denunciat al Tribunal de La Haia per violació sistemàtica del CODI DE NUREMBERG? Obriu els ulls, traieu-vos el morrió i sigueu lliures! La mort és la fi de la vida, només; no hi pot haver VIDA si està sotmesa al xantatge de la mort. VIVIU LA VIDA! LA POR A LA MORT - A UNA PUNYETERA GRIP MANIPULADA, si Clara i companyia, i ho sabeu molt millor que jo-ÉS LA PARÀLISI DE LA VIDA. LA COVID ÉS UNA QÜESTIÓ DE FE EN EL TERROR. Oblideu-la i recuperareu la LLIBERTAT o haurem de lluitar-la contra tots els criminals de lesa humanitat.
   pablito 28/03/2021 10:49 pm
   Estàs com una cabra.

Nou comentari