El Centre Europeu per al Control de Malalties avisa que obligar a vacunar-se “pot generar més rebuig”

El Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC) ha avisat que la vacunació obligatòria contra la Covid-19 no és una “solució màgica” i “pot generar més rebuig”. Així ho ha manifestat aquest dimecres la directora de l’ECDC, Andrea Ammon. Si bé ha admès que obligar els ciutadans a inocular-se “pot augmentar la taxa d’immunització”, també pot “polaritzar” encara més la societat. “S’ha de considerar en funció del context, a vegades pot funcionar, d’altres no”, ha remarcat Ammon en una roda de premsa per explicar les recomanacions per afrontar la nova onada de la pandèmia.

Ammon ha alertat que la prioritat ara mateix ha de ser vacunar a tots aquells que no ho estan. Tot i això, l’ECDC també suggereix posar una tercera dosi de la vacuna per “reforçar la protecció contra la transmissió del virus”. Els estudis indiquen que continua sent efectiva per evitar hospitalitzacions i morts, però que hi ha un declivi en l’efectivitat per evitar el contagi. “Les dosis de reforç s’han de considerar per a tots els adults, amb prioritat per a les persones majors de 40 anys“, ha opinat Ammon en una declaració.  L’ECDC argumenta que encara “hi ha massa gent en risc” de patir la malaltia i de forma greu, motiu pel qual s’ha de reforçar la immunitat contra el virus.

Cal assenyalar que les recomanacions que fa el Centre Europeu per la Prevenció i el Control de Malalties no són en cap cas vinculants, però sí que s’utilitzen sovint com a referència per decidir mesures i restriccions relacionades amb la pandèmia de la Covid-19.

Per la seva banda, el responsable de l’estratègia de vacunació de l’Agència Europea de Medicaments ha assegurat que les autoritats sanitàries poden posar la tercera dosi “una mica abans” dels sis mesos recomanats, si ho creuen necessari.

Comentaris

  ! Novembre 24, 2021 | 17:11
  ?
  Què es pretèn? Novembre 24, 2021 | 17:17
  Accelerar la taxa d'inmunització amb la vacuna? Si tothom que s'ha vacunat amb dos o tres puntxades, de moment, volta empiocat, i pitjor, ingressat als hospitals? A quants voleu pelar amb tanta vacuna inútil? De què van? A ben segur que ni tant sols s'han posat la primera dosi els que parlen, els ECDC!
  ciutadà Novembre 24, 2021 | 17:20
  Doncs és molt possible. Desprès d'el reguitzell de disposicions i normatives absurdes que hem hagut de patir és lógic el refús, cosa què empitjorarà més la situaió, ja de per si molt complicada.
  Anna Novembre 24, 2021 | 18:26
  Més rebuig a qui ? Als negacionistes, als no vax i als mancats de sentit comú i cívic ? La majoria de ciutadans no som d'aquests grups.
  Joan Novembre 24, 2021 | 19:17
  Si alguna cosa poseim cadascú de nosaltres sense cap dubte, és el nostre cos. I ningú, cap polític, cap govern, cap corrupte, cap pedrastra, cap banda de criminals amb corbata ni ningú pot mai obligar a algu a inocular-se cap cosa al seu cos. Tothom ha de decidir per ell mateix el que es vol posar. Punt i final. A partir d´aqui, si hi ha mil problemes, no busqueu la solució a que cada persona s´hagi de punxar el que sigui obligatoriament per tal de solventar aquest problema.
  fat boy Novembre 24, 2021 | 21:17
  Ah, si?. I que?. Tambe genera rebuig que es posin multes per les infraccions de trafic.
   Joan Novembre 25, 2021 | 08:12
   q te que veure les infraccions de tràfic amb el teu cos o amb el que et poses al teu cos? les normes de tràfic com 50.000 mes, entre elles el codi de nuremberg ( http://www.san.gva.es/documents/151744/228971/36codigodenuremberg.pdf ) doncs estan alla.
  Vendetta Novembre 24, 2021 | 22:20
  Ke tankin els negacionistas a casa seva la seba insolidaritat no te per ke afecta la societat, y si no com a la xina no vols vacuna cap el camp de comcentracio
   * Novembre 25, 2021 | 01:03
   Que tanquin als negacionistes que detinguin als conspiradors que apugin el tiple la llum que el 75% de la població mundial no pugui menjar i que BlackRock governi el món
   Xavi Novembre 25, 2021 | 08:14
   quin comentari mes penos. En fi, d´on no n´hi ha no en raja.
  Joan Novembre 25, 2021 | 07:13
  Vendetta, solidaritat? hi ha moltes maneres de ser solidari. Pots acollir algu a casa teva, pots donar part del teu sou al tercer mon (doncs ets un privilegiat), etc. etc. Tot afecta a la societat, llavors els obessos, els fumadors, els que no fan sport, etc. tots aquests tambe tancats doncs son els que tenen més risc. Aneu discriminant a la gent que ja us trobareu un dia quan us toqui per algun tema. Tans espavilats que sou.
  L'insolidari concepte de solidaritat Novembre 25, 2021 | 08:18
  Alguna cosa falla a l'esperit i al cervell de molts quan la solidaritat es defineix en obligar a creure i a fer als altres allò que un pensa que el beneficia o protegeix a ell.

Nou comentari