Argimon diu que “estaria bé” avançar el toc de queda a les 20h

El secretari de Salut Pública afirma que "és previsible" que al maig hi hagi una situació epidemiològica millor que al febrer

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha admès aquest dimecres que “estaria bé” avançar el toc de queda de les 22h a les 20h. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha dit que “gairebé 400 morts a la setmana es diu molt ràpid” però que hauria de ser una xifra que preocupés. No obstant, ha afegit que ell “aguantaria” les mesures que actualment s’apliquen a Catalunya “durant uns dies més i mirar on ens porten i quant baixem“. Argimon ha defensat aquesta prudència perquè “a la segona onada ja es va veure que vam baixar de cop; rapidíssim”, sense necessitat d’un confinament total”.

El secretari de Salut Pública ha explicat, però, que “si seguim a aquest ritme, la situació pot ser insostenible“. “Això s’ha de parar frenant la interacció i la mobilitat”, ha afegit. També ha reconegut va ser “un error” passar del confinament comarcal al municipal el mes de desembre.

Argimon també ha estat preguntat sobre les eleccions i la data en la què s’hauran de celebrar, després que aquest dimarts el TSJC tombés de manera cautelar el decret que ajornava els comicis del 14 de febrer al 30 de maig. El secretari de Salut Pública ha dit que “ningú no té la bola de vidre” per saber com estarà Catalunya el mes de maig, però ha dit que “si el virus és estacional, la transmissió llavors serà menor” i per tant “és previsible i possible que estarem una mica millor“.

16 casos de la soca britànica a Catalunya

Argimon ha evitat mostrar-se preocupat per la soca sud-africana i del Brasil del coronavirus perquè “el seu impacte no és prou conegut”. “Em preocupa la soca britànica”, ha dit; a més d’afegir que ja són 16 els casos registrats d’aquesta soca a Catalunya.

Vacunació en espais oberts

El secretari de Salut Pública ha reconegut que s’estan plantejant fer vacunacions es espais “oberts i grans”. Preguntat per si a Catalunya s’implementaran punts de vacunació mòbil per rebre la dosi des del cotxe, per exemple, Argimon ha dit que en cas d’aplicar-se seria “una estratègia complementària”. “A Estats Units s’estan veient carpes, però allà no tenen un sistema sanitari com el d’alguns països europeus”, ha afegit; i ha fet broma dient que ell no planteja “vacunar en un ‘McAuto'”.

Comentaris

  Toni Valls 21/01/2021 10:53 pm
  Argimón, et creia més intel.ligent que abans. Estàs dient força bajanades... No creus que el que vas dient en comptescd'ajudar, desconcerta?
  Erc ens porta a la misèria absoluta 20/01/2021 5:15 pm
  Matar i prohibir, quin ineptes i criminals. Amb Pujol, segur que estariem molt millor, pimpollos d'erc.sanchez. Junqueras no vals un euro, estraperlista de Ferrovial de la mort i la corrupcio descomunal. Plega ja, pimpollo de sanchez, no en tens ni puta idea. Consellers de vergonya, ineptes sense estudis
  Les 22 h és correcte. 20/01/2021 11:35 am
  No crec que serveixi per a res, i crec que és una mesura que generarà problemes.
  Doctor Strangelove 20/01/2021 10:11 am
  I també estaria bé que te n'anessis a una illa deserta i et perdessis per sempre més. Quin plasta! Doc.
  vendetta 20/01/2021 10:09 am
  aneu a la merda

Nou comentari