Vacunes sense baixar del cotxe i en supermercats: opcions per immunitzar en massa

Els EUA, el Regne Unit i Israel opten per solucions imaginatives per accelerar la campanya contra la Covid

D’ençà que des de desembre la distribució de les vacunes disponibles per lluitar contra la Covid-19 ha començat en diferents països, s’han desplegat diferents estratègies per poder fer una vacunació massiva de la població. Diversos estats dels Estats Units, per exemple, on es porta més temps intentant buscar una solució logística per vacunar els ciutadans, han explorat fórmules sorprenents. Per exemple, s’han habilitat finestretes d’autoservei perquè les persones que es volen vacunar no hagin ni tan sols de baixar del cotxe perquè se li administri el vaccí.

A Louisiana s’ha fet servir la vacunació sense baixar del cotxe a través de finestretes anomenades en anglès drive-thru, un sistema popularitzat a tot el món pel sistema de servei de comandes McAuto de McDonalds. De fet, als EUA ja es fa servir per exemple en campanyes de vacunació de la grip. A través d’aquest sistema els pacients són citats en intervals d’entre 10 i 15 minuts en estacions de dosificació on un sanitari els administra el vaccí, informa NBC News.

A Dakota del Nord les autoritats sanitàries han desenvolupat el programa de vacunació fent servir grans auditoris o espais exteriors coberts, com és ara túnels de rentat. Molly Howell, un dels responsables del programa de vacunació en aquest estat dels EUA, afirma que “ser creatiu és una part del procés de planificació de la vacunació, ens hem d’assegurar que es manté el distanciament social mentre vacunem un volum elevat de persones”.

A l’estat de Maryland s’està fent servir aplicacions per donar cita, com és ara PrepMod, que permet als pacients identificar punts de vacunació que estiguin a prop seu, aconseguir una cita, o recordar-los quan caldrà administrar una segona dosi de al vacuna.

Un home rep la vacuna en un centre de vacunació a Califòrnia, als EUA / EP

Als EUA també s’estan administrant vacunes en supermercats. Aquesta opció també ha arribat al Regne Unit. Segons Sky News, les autoritats sanitàries britàniques han seleccionat la cadena de supermercats Asda per oferir la vacunació. Les farmàcies en aquests centres comercials començaran a administrar la vacuna a grups prioritaris a partir del 25 de gener. La participació de les farmàcies en supermercats en el procés de vacunació al Regne Unit busca accelerar un programa ambiciós per aconseguir el més aviat possible immunitzar els ciutadans del país.

Israel és un altre dels països que s’ha avançat més en la vacunació. La seva estratègia ha consistit a habilitat espais exteriors per administrar vacunes en massa respectant la distància social. Al país s’han fet servir aparcaments o places públiques com a punts de vacunació.

Comentaris

    Raül 13/01/2021 7:54 pm
    No li doneu mes voltes, la raó fonamental perquè es pugui vacunar a aquesta velocitat no és la manera de vacunar si no quantes vacunes s'han comprat i amb quina dat. Mentre Israel preveu tenir vacunes per tota la població a finals de Març, a la UE això no passarà fins el novembre desembre, si no hi ha vacunes no es pot vacunar. Es clar, si tens assegurat subministre suficient per total població en tres mesos com Israel, l'estratègia de vacunació es planteja de manera molt diferent i vas primer als grups mes fàcils de vacunar, la població general, que va als punts de vacunació tota soleta.
      Mike 14/01/2021 5:51 am
      Això no té absolutament res a veure. A Catalunya tot just s’han administrat el 50% de les dosis de que es disposa. A que esperem a arribar al 100%? Hi ha literalment vides en joc.

Nou comentari