Argimon aplicaria el passaport covid a la restauració en cas de més onades

De moment es descarta aplicar el certificat a les activitats que ja estan permeses

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha descartat aquest divendres que es contempli ara per ara aplicar el requisit de presentar el passaport covid a la restauració, una activitat que ha estat operativa durant la pandèmia en interiors amb l’adopció de mesures higièniques. Ara, una activitat com l’oci nocturn ofereix més garanties que la restauració pel que fa a mesures de protecció, si es té en compte que tots els que participen en l’activitat estan vacunats o bé tenen prova diagnòstica negativa. Això no passarà a la restauració.

Argimon ha dit que el passaport covid s’utilitza per obrir un sector “tancat durant molt de temps” i que per la seva naturalesa té “cert risc”. “A tot el que tenim avui obert no tenim intenció d’aplicar-hi el certificat digital covid; si veiem que les dades empitjoren, abans de fer un pas enrere amb restricció, posaríem la possibilitat de demanar el certificat covid”, ha manifestat el conseller.

El conseller ha fet referència a l’aplicació del passaport covid a França, on no es permet que algú sense aquest certificat pugui consumir a l’interior d’un establiment de restauració: “França l’usa en un moment molt concret per raons diferents, que és que té certes dificultats per poder vacunar; a l’estat espanyol no tenim aquesta dificultat i ells ho lliguen a l’increment de la vacunació, nosaltres no ho volem lligar a això”.

Pel que fa a la vacunació, Argimon ha dit que el 25 d’octubre començaria l’administració de la tercera dosi a persones de més de 70 anys a Catalunya. “Estarem vacunant grip i covid a la vegada i això serà molt complicat logísticament”, ha remarcat Argimon. L’estat espanyol va aprovar recenment poder vacunar els majors de 70 amb la tercera dosi. A Catalunya fa setmanes que es posa la tercera dosi a persones en residències i immunodeprimides. A la llarga s’haurà d’anar aplicant a la població que ho necessiti per la pèrdua d’immunitat.

Comentaris

    Mike 08/10/2021 2:33 pm
    Per fi comencem a utilitzar el cervell

Nou comentari