Nova alerta sanitària a Catalunya davant possibles casos de salmonel·losi. La presència de salmonel·la en un lot de fuet ibèric distribuït i comercialitzat en diferents punts del territori català ha encès totes les alarmes i ha obligat les autoritats a prendre cartes en l’assumpte.

En concret, les autoritats sanitàries de Catalunya han alertat l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició de la detecció de salmonel·la en un lot de fuet ibèric de la marca bonÀrea. La cadena de supermercats ja ha contactat amb els clients i ha procedit a la retirada del producte de la venda. El fuet s’ha venut a Catalunya, Aragó, Castella-la Manxa, País Valencià, Madrid, La Rioja i Navarra, tot i que no es descarta que s’hagi redistribuït posteriorment a altres autonomies.

Pel que fa a les mesures de prevenció que han fet públiques les autoritats, es recomana a les persones que el tinguin al seu domicili que no el consumeixin, així com anar a un centre de salut si s’ha consumit i es tenen símptomes compatibles amb la salmonel·losi, com ara diarrea o vòmits acompanyats de febre i mal de cap.

En risc a causa d’un mal etiquetatge

Cal recordar que just ara fa un any es va produir una altra alerta sanitària, en aquest cas per un mal etiquetatge d’un lot de xocolata Milka. En concret, l’alerta anava dirigida a les persones al·lèrgiques a la llet, l’avellana o la soja, ja que s’havia detectat la presència d’ingredients no etiquetats en castellà en algunes unitats de xocolata Milka 250G Mmmax Luflée Caramel, unes rajoles de xocolata amb llet farcides de caramel. El problema, doncs, no era que l’empresa no hagués referenciat els ingredients que conté el seu producte, sinó que no ho havia traduït correctament en castellà, fet que podia portar a la confusió i podia derivar en intoxicacions per a les persones amb al·lèrgia a certs productes.

Comparteix

Icona de pantalla completa