El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acusen 50 persones de delictes d’odi per piulades contra la llei del 25%

Plataforma per la Llengua ha explicat aquest dimecres que la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació citarà a declarar una cinquantena de persones que van fer comentaris crítics a Twitter en motiu de la imposició per la judicatura espanyola d’un 25% d’hores lectives en castellà a les escoles catalanes. Tal com ha dit la plataforma en un comunicat, han habilitat un correu electrònic per gestionar els dubtes dels acusats i s’han convertit en els assessors de la que ja anomenen com “la macrocausa de la llibertat d’expressió”.

La sentència que obligava a les escoles catalanes a fer un 25% de les classes en castellà va causa grans controvèrsies i discussions. De fet, Twitter es va convertir en el gran camp de batalla on tots els usuaris tenien alguna cosa a dir, a favor i en contra de la llei. Doncs bé, VOX, Movimiento contra la Intolerancia i Asamblea por una Escuela Bilingüe, van denunciar a una cinquantena de persones per delictes d’odi davant d’aquelles piulades a la xarxa social i ara, la fiscalia ha decidit tirar endavant l’acusació.

Plataforma per la Llengua ha decidit oferir assessorament jurídic a totes les víctimes posant en funcionament un correu electrònic on es poden fer les consultes necessàries abans d’anar a declarar. A més, la plataforma ha lamentat les actuacions de la fiscalia i ha dit que “el sistema judicial espanyol continua la seva croada contra persones que reivindiquen els drets nacionals i lingüístics dels catalans, en coordinació amb grupuscles nacionalistes espanyols”.

Aquesta és la primera causa contra les publicacions de d’una gran multitud a alguna xarxa social, segons ha confirmat Plataforma per la Llengua. “Amb aquests procediments es vol atacar la legitimitat de les polítiques lingüístiques catalanes amb la criminalització dels seus defensors i la contaminació de l’opinió pública en aquest sentit”, ha sentenciat l’entitat que seguirà donant suport als acusats fins al final.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Puta espanya a març 03, 2022 | 00:49
  Puta espanya març 03, 2022 | 00:49
  Delictes d'odi?, aqui teniu el meu, amb cago amb espanya i tots els espanyols franquisdtes, amb els seus tribunals i borbons lladres, els desitjo el pitjor, apa, ja amb podeu denuncià, serà un honor.
 2. Icona del comentari de: JO a març 03, 2022 | 09:08
  JO març 03, 2022 | 09:08
  Amb aquests noms (Movimiento contra la Intolerancia ...), ja es veu que només volen crear conflicte, demostren la poca cultura que tenen i la seva estretor de mires
 3. Icona del comentari de: Ricard a març 03, 2022 | 09:44
  Ricard març 03, 2022 | 09:44
  "Puta espanya", insultar el que t'agredeix no significa necessàriament odiar-lo. Voler evitar una persona que t'agredeix no és odiar-la, sinó fer el necessari per sobreviure. Una altra cosa és el que els castellans poden arribar a fer, un cop més, per justificar-se pels seus crims contra els catalans. Dels criminals simplement te'n separes. I si persisteixen en els seus crims procures que siguin a la presó. És el nostre deure cívic, fruit de les nostres civilitat i moderació.
 4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 03, 2022 | 10:26
  Pere Llimonera i Citronell març 03, 2022 | 10:26
  Hay que imponer de una vez la Democracia y el estado de Derecho en Catalunya... N0 puede ser que los supremacistas, anti-demócratas y totalitarios se impongan como les de la gana, se amparen del espacio publico como si fuera de ellos solos y hagan y digan lo que les da la gana... Hay que hacer respetar la Democracia, como sea -dentro de la Ley, pero exigiendo su cumplimiento, claro-, a aquellos que quieren acabar con ella e imponer sus visiones, fantasías, deseos o egoísmo personal a todos los demás; a toda la sociedad...
  • Icona del comentari de: El català sempre serà nostre a març 03, 2022 | 22:06
   El català sempre serà nostre març 03, 2022 | 22:06
   Mira que hi ha plataformes de notícies en castellà on pot comentar tant com vulguis has de vindre en una plataforma de notícies en català i comentar en castellà en fi.
   • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 04, 2022 | 13:12
    Pere Llimonera i Citronell març 04, 2022 | 13:12
    A ver, "El català", Mr. "Democrata"... Yo comento en Catalán, en Castellano, o en otro idioma (mas aun, cuando son los idiomas oficiales, legales y reconocidos; ademas de que el Castellano/Español es el idioma mayoritario, común y OFICIAL del País), cuando y según se me pone en un 0, o en el otro 0... O sea, tal como puedes hacer tu y cualquier otro en un país con prensa (mas o menos libre) aunque sea "subvencionada", y en un país Democrático... Y que yo sepa, España es un País Democrático (con los fallos que tiene, pero que los hay - y en la UE misma- mucho peores, por muchas falacias y sandeces que pretendan algunos; y el Paquito se murió en 1975, hace casi 50 años, por lo tanto, las únicas barreras y obstáculos son es supremacismo y las ficciones e inventos de algunos...
 5. Icona del comentari de: Aigualit a març 03, 2022 | 11:32
  Aigualit març 03, 2022 | 11:32
  Putos lazis, sou pitjor que el vostre colega Putin.
 6. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a març 03, 2022 | 11:44
  Luisnomeacuerdo març 03, 2022 | 11:44
  Ahí están los verdaderos fascistass independentistass con sus caretos de odio bajo la sonrisa de hiena. Ejemplos lis comentarios de los tractorianos.
  • Icona del comentari de: El català sempre serà nostre a març 03, 2022 | 22:06
   El català sempre serà nostre març 03, 2022 | 22:06
   Mira que hi ha plataformes de notícies en castellà on pot comentar tant com vulguis has de vindre en una plataforma de notícies en català i comentar en castellà en fi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa