Una vocal nomenada pel PP jutjarà la causa per la despesa exterior del procés

El Tribunal de Comptes ha celebrat aquest dilluns el primer ple per repartir les carteres dels nous vocals sorgits del procés de renovació pactat pel PSOE i el PP. La lletrada de la Comunitat de Madrid i vocal designada a proposta del PP Elena Hernáez serà l’encarregada de jutjar el cas contra els líders independentistes per les despeses de l’1-O i de l’acció exterior entre 2011 i 2018, segons fonts del Tribunal consultades per l’Agència Catalanes de Notícies. Hernáez continuarà la tasca de l’exministra del PP Margarita Mariscal de Gante, que va donar per tancada la instrucció just abans del seu cessament en el marc del relleu.

El repartiment deixa a mans del sector progressista –majoritari al nou Tribunal de Comptes- la sala d’apel·lacions, que haurà de resoldre els recursos que els líders independentistes han interposat contra decisions anteriors de l’organisme com la negativa a admetre els avals de la Generalitat de Catalunya. Estarà formada per l’excap de gabinet de la ministra Margarita Robles, Diego Íñiguez, de la magistrada Rosario López, i de la que va ser subdirectora General del Notariat i dels Registres, Rebeca Laliga.

El d’aquest dilluns ha estat el primer ple presidit per la progressista Enriqueta Chicano i ha servit per designar com a presidenta de la secció d’enjudiciament a Rebeca Laliga. La secció d’Enjudiciament tindrà tres departaments. El primer el dirigirà Rosario Garcia Álvarez, el segon Elena Hernáez, i el tercer Diego Íñiguez. Segons el Tribunal de Comptes, la nova distribució de competències té com a objectiu un funcionament “més flexible i coherent”.

Comentaris

    JordiP Novembre 29, 2021 | 22:42
    Òndia! Esta paia jutjarà el cas? Ja us podeu calçar, gent: ja esteu condemnats. Menuda sicaria dels fatxoïdes!
    en fi Novembre 30, 2021 | 08:37
    cap sorpresa, una exemple més de que la in justicia española, està polititzada

Nou comentari