Vilalta obre la porta a “ampliar el Govern” en dos anys aprofitant la qüestió de confiança

La portaveu d'ERC diu que el futur president tindrà l'"última paraula" sobre qui serà conseller

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha plantejat aquest dimarts la possibilitat d'”ampliar el Govern” en dos anys, moment en què el candidat republicà a president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va comprometre a sotmetre’s a una qüestió de confiança. “Això pot anar per bé o per mal i nosaltres treballarem perquè aquesta revalidació de a confiança pugui ser una oportunitat“, ha assegurat en una entrevista amb Catalunya Ràdio. La també secretària general adjunta d’ERC ha assenyalat que “d’entrada la legislatura és de quatre anys” i que el seu partit vol que “pugui durar el màxim”.

L’acord d’ERC amb JxCat és per a un Govern de coalició entre ambdues formacions tancat el cap de setmana, més de 80 dies després de les eleccions del 14 de febrer. Vilalta ha dit que els republicans n’estan “molt satisfets” tot i que “segur que totes les parts han cedit”. El pacte deixa en mans de JxCat el departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, així com les carteres de Salut; Polítiques Digitals, Infraestructures i Agenda Urbana; Acció Exterior i Transparència; Recerca i Universitats; Justícia, i Drets Socials. Sobre qui ocuparà aquestes conselleries, Vilalta ha apostat per perfils amb “sintonia” i “bona entesa” amb la resta de l’executiu i ha garantit que Aragonès tindrà l'”última paraula” sobre qui les encapçala.

Comentaris

    FUERA LA OLIGOCRACIA 20/05/2021 7:11 am
    Haber hay acuerdo o no
    FUERA LA OLIGOCRACIA 19/05/2021 10:51 pm
    Me gusta este hobierno y no soy independetistsa. Me gusta porque demostraran a los independientes que no podran conseguir l' autodeterminacio.

Nou comentari