El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tuitaires del sumari ‘Canelons’ per la polèmica de Canet contraataquen al jutjat
  • CA

Sovint la millor defensa és un bon atac. Així ho han interpretat alguns dels imputats en el sumari Canelons, on quatre tuitaires estan investigats  per piular contra la mesura d’aplicar el 25% de castellà a l’escola Turó del Drac de Canet de Mar. El primer a reaccionar ha estat un imputat que ha aportat al jutjat d’instrucció número 12 un escrit de 50 pàgines d’aclariment i defensa. El document recull per al jutge els centenars d’insults i amenaces que va rebre arran del seu tuit i que, en canvi, no han estat motiu d’investigació per part dels Mossos d’Esquadra. 

L’escrit, al qual ha tingut accés El Món, és la resposta a la mateixa petició del jutge quan l’investigat va al·legar en la seva declaració la quantitat d’insults que li van proferir fins i tot des del perfil d’un diputat del partit polític Vox. En concret, l’investigat és el suposat autor del tuit que ironitzava sobre la suposada repressió que denuncien líders espanyolistes sobre els nens que enraonen castellà a l’escola i que ha donat nom al sumari. “Ja tinc la carn de nen castellanoparlant per fer els canelons”, deia amb sarcasme la piulada. Un tuit que els agents d’informació dels Mossos d’Esquadra van analitzar amb un atestat de 40 pàgines. La resta d’investigats també preparen escrits similars.

Les ‘fake news’ de Pablo Casado, la base 

L’aclariment presentat pel tuitare investigat recull les notícies que van inspirar la seva broma sarcàstica a Twitter. En concret, les paraules de l’aleshores líder del PP, Pablo Casado, en què afirmava que els nens no podien anar al lavabo si no ho demanaven al professor en castellà i que els posaven pedres a les motxilles si no parlaven català. Per cert, unes paraules que han estat objecte de diverses querelles, una per part del Grup d’Advocats Independents, l’altra per part de JxCat i una altra per part del Govern. 

Arran d’aquestes declaracions, de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que imposava el 25% del castellà a totes les escoles catalanes i de les mesures cautelars que exigien aplicar aquest percentatge immediatament al centre Turó del Drac –a petició d’una família–, el tuiteire va escriure la piulada ara objecte d’investigació. En l’escrit de rèplica, l’advocat remarca que el tuit “desfermà” a Twitter “tot un seguit dinsults i amenaces” contra l’investigat i el seu perfil. Així mateix indica que va respondre “amb el sarcasme que és habitual en ell, respostes que es corresponen precisament amb els tuits investigats (i daquí que diguem que els investigadors els descontextualitzen)”. 

De “lazipolla” a “com de tendre ha d’estar la seva àvia”

Amb tot el detall, la defensa del tuitare aporta una variada mostra dels centenars d’insults i amenaces que va rebre durant una bona temporada. Curiosament, cap d’aquests tuits ha estat ni mencionat en la “profusa” investigació dels Mossos d’Esquadra que han bastit l’acusació. Ara, però, es posen negre sobre blanc, tal com el jutge ho ha requerit per fer un exercici de “ponderació”. L’escrit ha arribat després que el pare de la criatura de Canet hagi trencat el seu silenci i s’hagi passejat pels diaris editats a Madrid més agressius contra la immersió lingüística després d’haver declarat davant el jutge com a perjudicat. 

Els insults i barbaritats adreçades a un dels tuitaires investigats pel cas Canet

Ojalá lo pague carísimo”, “lazipolla”, “saco de mierda”, “semajente especímen”, “feo”, “bicho”, “te convierto en cocrequitas de sesos”, “le he puesto unas cuantas inyecciones”, “puto Jorge, tiene una cara de boderline, lo coge el chiquillo a él y lo hostia antes de que se menee, le deseo una vida larga porque morirà siendo aún español”, “la rata me ha bloqueado”, “lo que te ha fallado son unas cuantas tocatas, valiente”, “da igual, sigues siendo un hijo de la gran puta”, “de los grandes”, “menuda cara de gilipollas que tiene”, “con lo tierna que tiene que estar su abuela”, “a parte de tonto del culo, eres feo de cojones, nene”, “otro tarado más”, “perturbado”, “miseria humana”, “gilipollas de mierda”, “estoy esperándote por si quieres venir a hacer canelones con mi polla, dime dónde quedamos y me das la receta”, “¿cómo le digo que soy español y me puede comer el canelón que tengo aquí colgando?”, “thas cansat de llepar ous catalans?”, “empieza a comer culos”, “fill de la gran puta”, “menudo hijo de la gran puta lazi enfermo”, “le llegarà su hora”, “puto catalibán”, “camufla sus apellidos como en la Alemania nazi”, “el coño de tu puta madre”, “malnacido, hijo de puta”, “mala persona”, “hijo de la gran puta”, “otro hijo de la gran repu….”, “otro hijo de puta indepe”, “gran hijo de puta, le iba a explicar cómo resuelven esto los hombres, grandísimo saco de mierda”, “hijo de la gran puut”, “es un hijoputé y un cabronet”, “hijo de la gran puta, ven a por mí”, “bastardo, hijo miserable de cien hienas sarnosas”, “bastardo”, “trozo de carne con nariz de cereza”, “lazi”, “gilipollas”, “tengo a tu puta madre en mi cama”, “rata, calaña”, “lazipollas, cobarde, rata indepe”, “HDLGP = hijo de la gran puta”, “gallina, inmundicia parasitaria”, “trozo de carne”, “mierdecilla”, “comepollas”, “hijo de la gran puta, ojalá que los canelones los hagan con sus huevos y se los coma”, “escoria”, “anal.fabeto”, “puto imbécil”, “es imbécil muy imbécil”, “idiota, tonto del pueblo”, “necesita terapia de choque a cinco dedos por sesión para reconducirlo de notas severo a notas funcional”, “escoria humana, pura basura”, “hijo de la gran puta, tus padres estaran arrepentidos de haberte traido al mundo”, “ el reuma lo tienes en el cerebro, no tienes ni corazón ni alma, eres un engendro de ser humano, una gran mierda”, “hoy he soñado que bombardeaba nuclearmente Cataluña una vez sacados de esa zahúrda a los no indepentistas por nuestro ejército, Barcelona la nueva Pripyat (=Chernobil) precioso, con uranio derritiéndose como caramelo en un gofre”, “mejor que nos coma la butifarra, hijo de la gran Cataluña”, “¿no hay nadie que lo tenga cerca y le dé un cosqui?”, o “te deseo una soga barata y limpia”. 

El diputat de Vox que Twitter va castigar

L’escrit recull també la reacció d’Alberto Tarradas, diputat de Vox al Parlament per la demarcació de Girona. Tarradas va capturar el tuit i va fer la glossa : “Este escombro dice que hará canalones con carne de niños hispanohablante, con esta classe de seres no hay más dialèctica que las togas y las porras”. Precisament, l’imputat va denunciar aquesta piulada a Twitter i la companyia propietària de la xarxa social va bloquejar el compte del diputat. Curiosament, en canvi, Twitter no va eliminar el tuit dels canelons fins que no va rebre una ordre judicial arran de la denuncia de la fiscalia d’odi.  

L’escrit d’aclariment també aporta fòrums d’internet i notícies publicades en diaris on ataquen el tuitaire amb insults i menyspreu. Per altra banda, l’equip de la defensa també cataloga una sèrie de tuits que “van entendre la ironia” i van seguir la conya dels canelons, lloant el sarcasme de la piulada. Ara el jutge té tot el material per “ponderar” qui va rebre més a Twitter i la ironia del piulador.

La piulada del diputat de Vox Alberto Tarradas, aportat a l'escrit d'aclariment del cas canelons/Quico Sallés
La piulada del diputat de Vox Alberto Tarradas, aportat a l’escrit d’aclariment del cas canelons/Quico Sallés

 

Més notícies
Una pintada a favor de l'escola en català a prop de l'escola del Turó del Drac de Canet de Mar / JAG
El jutge rebutja, de moment, que Vox sigui acusació del sumari Canelons
Notícia: El jutge rebutja, de moment, que Vox sigui acusació del sumari Canelons
Comparteix
Fiscalia participa per primera vegada a les declaracions
Una mare acompanya els seus fills a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar, en una imatge d'arxiu | ACN
El TSJC tomba el recurs de les famílies de Canet contra el 25% de castellà
Notícia: El TSJC tomba el recurs de les famílies de Canet contra el 25% de castellà
Comparteix
El tribunal confirma les mesures cautelars i el centre haurà d'aplicar el 25% a una classe de P4 mentre es resol el cas
Una mare acompanya els seus fills a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar, en una imatge d'arxiu | ACN
Cas Canelons: un tuitaire al·lega que va fomentar el debat sobre la immersió
Notícia: Cas Canelons: un tuitaire al·lega que va fomentar el debat sobre la immersió
Comparteix
Un tuitare acusat es planteja recusar el jutge perquè no entèn el català
Una dona mostra un cartell reivindicatiu a la protesta de Canet de Mar contra el 25% de castellà / JAG
Sumari Canelons: jutge i fiscal s’alien contra els tuitaires del cas Canet
Notícia: Sumari Canelons: jutge i fiscal s’alien contra els tuitaires del cas Canet
Comparteix
Acusen quatre tuitaires de delictes contra la integritat moral

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Lliure a setembre 19, 2022 | 00:11
    Joan Lliure setembre 19, 2022 | 00:11
    Realment és serio jutjar a algú per una piulada sarcàstica treta fora de context?
    • Icona del comentari de: Ricard a setembre 19, 2022 | 08:30
      Ricard setembre 19, 2022 | 08:30
      És discriminació per l'origen nacional del tuitaire, i per tant racisme. Si hagués estat un castellà no hagués passat res. I això no és d'ara. El que passa que avui en dia passen el rasclet a la recerca del màxim possible de catalans no submissos als ocupants estrangers. La situació és insostenible.
      • Icona del comentari de: Miquel Myers a setembre 19, 2022 | 18:20
        Miquel Myers setembre 19, 2022 | 18:20
        Copio d'una altra notícia sobre aquest cas apareguda en aquest mitjà: "Les diligències ja es coneixen com el cas Canelons, perquè un dels tuits investigats pels Mossos d’Esquadra, apuntava que ja tenien un nen castellanoparlant a punt per “fer canelons per Nadal” i "El fiscal recull els quatre tuits que serien objecte de delicte. Un que demanava aïllar la menor amb la lletra “Ñ de ñordo” amb què segons el jutge, “usualment s’insulta als espanyols”. Un segon tuit on s’hi llegia el nom de la família i on s’esperonava a un “infern mediàtic” per tal que abandonessin el poble. Un tercer tuit, identificava els pares de la menor com a “colons inadaptats i integristes” i “pares intransigents”. I un quart, on fiscalia admet que és una “befa” però que “cosifica” el “menor castellanoparlant” com “si fos carn per fer canalons”. Segons el teu propi criteri aquest és un cas flagrant de racisme català contra un nen castellanoparlant i la seva familia, és a dir racisme castallanofòbic. Sí, la situació és insostenible.
        • Icona del comentari de: Anònim a setembre 20, 2022 | 22:38
          Anònim setembre 20, 2022 | 22:38
          “Sovint ho oblidem, però no és gens clar que les víctimes de la injustícia hagen de ser necessàriament justes. De vegades, per amor a la justícia, acabeu defensant un criminal contra un altre criminal”
  2. Icona del comentari de: Publicareu això, gent de El Món? a setembre 19, 2022 | 11:36
    Publicareu això, gent de El Món? setembre 19, 2022 | 11:36
    Els comentaris i amenaces rebudes pel tuitaire sarcàstic quedaran impunes, com les amenaces de mort que rep Puigdemont i la seva família, com les mentides sobre el que fan els mestres catalans a classe, com el linxament dels professors que van veure fins i tot la seva imatge publicada arreu, com els insults masclistes que va rebre Marta Torrecillas, com els comentaris després de l'estavellament de l'avió alemany (tampoco es un Dra, no han muerto personas, han muerto catalanes, deia un), com els comentaris després dels greus incendis de l'Empordà de fa uns anys (ojalá se quemen todos con sus bosques) etc, No cal seguir perquè ja queda clar que contra els catalans s'hi val tot. Ni oblit ni perdó, ni mai, mai, creure que tenim futur dins una hipotètica república espanyola. No és qüestió de que sigui monarquia o república. És odi cap a una nació. Qui tingui memòria i sigui ja una mica gran, sap que això ha estat sempre igual.
  3. Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 19, 2022 | 21:38
    Gonzalo setembre 19, 2022 | 21:38
    GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU GUAU
    • Icona del comentari de: Siéntate a febrer 13, 2023 | 23:54
      Siéntate febrer 13, 2023 | 23:54
      Eres un buen perro gonzalo ???
  4. Icona del comentari de: Ñ al matadero a setembre 19, 2022 | 21:42
    Ñ al matadero setembre 19, 2022 | 21:42
    El mal gust i la incultura espanyoles son escandaloses. S'hauria de fer algo seriós per portar tota la merda d'espanya a la justicia internacional. Que aquest pais que no es exemple de res no arribi a 2030.
  5. Icona del comentari de: PUTASPANYA a setembre 19, 2022 | 21:43
    PUTASPANYA setembre 19, 2022 | 21:43
    Totes les respostes son molt pitjors que lo dels canelons, on vas a parar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa