TMB considera “totalment inapropiats” els sous de més de 200.000 euros

 

La presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, ha atribuït a la gestió feta en “anteriors mandats” els sous de més de 200.000 euros cobrats per tres exdirectius de l’empresa pública. En unes declaracions aquest dilluns al migdia durant una visita al Metro, Vidal ha considerat “totalment inapropiats” aquests sous en una empresa pública i ha afirmat que abonar remuneracions d’aquest tipus no forma part de la política de l’actual consistori. Com a exemple, la presidenta de TMB ha comentat la rebaixa del 40% en el sou de l’actual conseller delegat de l’empresa, Enric Cañas, en relació als seus predecessors.

Vidal ha defensat els criteris de “transparència i moderació salarial” que ha imposat a TMB i ha afirmat que les actuals remuneracions dels directius de la companyia són públiques. El diari ‘La Vanguardia’ va avançar aquest cap de setmana que una vintena d’alts càrrecs de TMB han cobrat una mitja de 133.700 euros de sou anual en plena crisi, uns anys en els que es va congelar el salari de bona part de la plantilla i l’empresa va incrementar el seu endeutament.

 

Dins d’aquest grup de directius, tres alts càrrecs van percebre entre 2007 i 2011 sous superiors als 200.000 euros anuals bruts. Es tracta de l’exalcalde de Gavà i exdiputat del PSC, Dídac Pestaña, l’exgerent municipal i actual director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, i l’exgerent de la Universitat Autònoma de Barcelona, Albert Busquets Blay.

La informació també revela que els sous dels alts càrrecs de TMB va assolir el seu cim l’any 2011, coincidint amb el final del mandat de l’alcalde socialista Jordi Hereu, quan les remuneracions agregades dels 22 executius sumen més de 3 milions d’euros. Amb l’entrada a l’alcaldia del convergent Xavier Trias aquesta tendència es reverteix i s’inicia la baixada de la remuneració agregada de la directiva, una tendència que ha continuat amb l’actual alcaldessa Ada Colau, de Barcelona en Comú.

Nou comentari