Tensió als voltants d’Artós entre Brimo i antifeixistes pel míting de Vox

Un identificat, pintura vermella i algun cop de porra

Vox ha decidit tancar la campanya en el seu santuari barceloní, a la plaça Artós. Diversos col·lectius antifeixistes, però, han convocat una concentració una hora abans de l’acte a la plaça Molina per marxar contra el míting. La Brigada Mòbil, però, alertada dels darrers dies i d’unes convocatòries que acaben com el rosari de l’Aurora ha blindat la zona per evitar que les dues concentracions topessin.

Durant la protesta s’han registrat moments de tensió entre el centenar llarg d’antifeixistes blocats a molta distància del míting de Vox, i sota l’atenta mirada de l’unitat Hèlix, l’helicòpter dels Mossos que els ha seguit durant el seu recorregut per la Ronda General Mitre. La Brimo ha intentar arrencar la pancarta que obria la manifestació després d’una pluja de pintura, ous i papers contra la ferma línia policial que s’anava engreixant a mida que el míting de Vox acabava.

Els retrets dels manifestants contra els agents antiavalots per protegir la manifestació de Vox han estat constants. La BRIMO ha tret la porra en algunes ocasions, i els estira i arronsa han estat constants. Finalment, a tocar d’un quart de deu de la nit, els antifeixistes han donat per desconvocada la protesta. Els Mossos han identificat un dels antifeixistes. Un cop acabat l’acte queden grupets que perpetren llançament de pedres i vidres contra les furgonetes de la Brimo. La preocupació ara que grupuscles antifeixistes no es trobin amb grups ultres pels voltants d’Artós.

Vox ha omplert Artós amb els seus fidels i els líders de la formació, Santiago Abascal, i Ignacio Garriga, el candidat a la Generalitat. Amb unes enquestes de cara, i un públic hipermobilitzat, el míting també retransmès per streaming ha tingut les línies mestres habituals d’argumentari contra l’independentisme, i especialment, contra el PSC, contra la immigració i contra la gestió de la pandèmia.

Comentaris

    jordi 13/02/2021 1:40 am
    Omplert Artos?Si es una plaça petita,com a molt caben 200 personas o sigui quec es un puto fracas,fuck vox!!

Nou comentari