El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès i Sánchez “maten” Puigdemont amb la taula de diàleg, segons un articulista d”El Mundo’
  • CA

“‘Matar’ Puigdemont, primer pas“. És l’article d’anàlisi que publica aquest dijous El Mundo per explicar de què li serveix a Esquerra Republicana de Catalunya i al PSOE la taula de diàleg que va tornar a reunir-se aquest dimecres a la tarda a Barcelona. La peça la signa Iñaki Ellakuría, i assenyala que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, utilitzen la mesa de negociació per treure’s el president de la Generalitat a l’exili de sobre.

“Puigdemont va entendre des d’un principi que la taula de diàleg era un artefacte dissenyat pel PSOE per anar consolidant l’aliança estratègica amb ERC i modular les seves diferències i interessos comuns, entre els quals estaven i estan eliminar-lo com a actor polític“, s’assenyala a la peça. Segons aquesta peça “d’anàlisi”, Esquerra Republicana i el Partit Socialista estan fent un “intercanvi de favors per fer front als seus respectius adversaris”.

L’article assenyala que el PSOE seguirà tractant ERC “com el que mai h sigut des de 1931, un partit d’ordre, fiable, responsable i amb sentit d’Estat (català), digne de pactes públics i concessions ocultes, perquè pugui imposar-se a JxCat i convertir-se en la formació hegemònica del nacionalisme neopujolista”. El Mundo assenyala que Puigdemont “mai no s’ha fiat el secretari general del PSOE“, i que Sánchez ha “reforçat” la figura de l’actual president de la Generalitat, qui “és vist per una majoria de catalans com un jove subsecretari que està de passada”.

L’article assegura que feia temps que el govern espanyol fa temps que espera que “els d’Oriol Junqueras es distanciïn de Puigdemont“, i apunta que la crisi interna del Govern pot generar un escenari que desitgen a Madrid: que Catalunya torni a tenir un tripartit format per Esquerra Republicana de Catalunya, el Partit dels Socialistes de Catalunya i Podem.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Els liders fan nosa a setembre 16, 2021 | 18:14
    Els liders fan nosa setembre 16, 2021 | 18:14
    Mireu, crec que aquest cop hi encerten força. Puigdemont fa nosa a Sánchez i a Aragonès, també els en fa el Jonqueras, amb ell mai Aragonès hauria estat president, és ben poca cosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa