Tancat el cas contra un inspector dels Mossos acusat per la Guàrdia Civil de col·laborar amb l’1-O

L’Audiència de Tarragona admet la tesi del sindicat SICME que no hi havia cap conducta delictiva

Nova victòria judicial dels Mossos per la seva actuació el Primer d’Octubre. Segons ha informat el sindicat SICME, el sindicat majoritari entre comandaments, l’Audiència de Tarragona ha decretat el sobreseïment lliure per al cas d’un inspector de la policia catalana investigat per un presumpte delicte de falsedat documental arran de la seva actuació a Roquetes (Baix Ebre) durant el referèndum del Primer d’Octubre. 

Segons fonts del sindicat, el procediment penal es va iniciar a conseqüència d’un atestat instruït per la Guàrdia Civil. Els advocats dels sindicats s’hi van oposar i el jutjat d’Instrucció 3 de Tortosa va dictar el sobreseïment provisional. Ara bé, ls serveis jurídics del SICME també van recórrer l’arxiu provisional sol·licitant que aquest tingués la consideració de “sobreseïment lliure”. És a dir, que les actes aixecades pel comandament policial l’1 d’octubre de 2017 no tinguessin cap tipus de rellevància penal ni delictiva.

Finalment, l’Audiència de Tarragona ha estimat el recurs i n’ha decretat el sobreseïment lliure. “Aquest precedent és important per tants altres comandaments que s’han trobat investigats pels fets de l’1 d’octubre de 2017, en la majoria de casos, per atestats de la Guàrdia Civil”, insisteixen des del sindicat. De fet, un jutjat de Sabadell continua la investigació. “Seguirem treballant perquè els comandaments i resta de membres d’aquest cos no paguin les conseqüències de cap conflicte polític”, assegura el sindicat.

Comentaris

  Anònim 10/01/2021 12:06 am
  UN estat fallit i canalla . Qui no l'avorreixi que s'ho faci mirar ... bé !
  LLARENA dPENA 09/01/2021 5:47 pm
  Contents ¡¡¡
  ¿ No será aquel colaborador golpista que transportaba una urna ilegal llena de votos ilegales al colegio donde se celebraba el referéndum ilegal?. 09/01/2021 3:14 pm
  Ahora viendo el fraude del proceso y sus consecuencias ya no habrá el mínimo acto de colaboración con los independentistas.
  33
  60
  Respon
  Ricard 09/01/2021 1:54 pm
  Cal una condecoració a l'inspector per defensar als catalans.

Nou comentari