El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem protegeix Casado i tomba la querella de Jordi Sànchez
  • CA

Sense sorpreses. La Sala Penal del Tribunal Suprem ha decidit no admetre a tràmit la querella presentada per Jordi Sànchez, ex pres polític i secretari general de Junts per Catalunya, contra el diputat i encara president del PP, Pablo Casado, per delicte de calúmnies amb publicitat, i subsidiàriament, per injúries amb publicitat.

La querella va néixer arran d’unes declaracions de desembre de 2021 en un míting a Saragossa on Casado va dir que Sànchez no li donaria lliçons de democràcia sent “un senyor que ha estat condemnat a 9 anys de presó, que ha destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil i s’ha pujat amb un megàfon a instigar la violència contra les administracions de l’Estat”. La querella també aportava el tuit de Casado en què afirmava que era “el món al revés: un delinqüent condemnat a 9 anys de presó per donar un cop a l’Estat i destrossar patrulles policials denuncia a qui exigeix ​​complir la llei i la convivència”.

En la seva resolució, el Tribunal destaca que les expressions controvertides “sorgeixen en el curs d’una discussió pública que versa sobre assumptes d’interès públic i que afecta persones amb rellevància pública, cosa que, d’una banda, exclou, en principi, l’afectació de la intimitat i, de l’altra, amplia els límits de la crítica permissible, tant per la pauta que representa la manera normal en què aquestes polèmiques discorren quant per l’interès públic subjacent“. Així, els magistrats entenen que en aquest cas, les expressions del futur exlíder popular queda emparada “per les llibertats d’expressió i d’informació, no només crítiques inofensives o indiferents sinó d’altres que puguin molestar, inquietar o disgustar”.

Les paraules de Casado es van produir després que Sànchez anunciés la presentació d’una querella contra ell per delictes d’odi, calúmnies i injúries, per unes declaracions en què el president del PP va acusar l’Executiu central de tolerar “l’assenyalament d’un nen de cinc anys a Canet, a Catalunya”, i es va preguntar: “¿Es pot tolerar de veritat que a un nen de cinc anys se’l pugui apedregar, aïllar a classe? Es pot tolerar que hi hagi professors amb instruccions per no deixar anar al bany nens perquè parlen en castellà?”

Sobre la posterior reacció de Casado a l’anunci de querella per delicte d’odi de Sànchez, el Suprem insisteix que s’emmarca en un debat polític entre persones amb aquesta qualitat i que afecta aspectes públics i no privats de la seva vida. Per tant, res que hagi de valorar un tribunal i menys en un judici.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a març 22, 2022 | 17:41
    Ricard març 22, 2022 | 17:41
    Els jutges castellans permeten, ufans, que ens pugui mentir sobre Catalunya i els catalans impunement. La veda s'havia aixecat feia segles. Ara, a més, és oficial. A més avui es fa públic que una cap de policia escandalitza només alguns per apel·lar al suposat secret desig que tenen moltes dones a ser violades per policies castellans. Mentrestant que en el context de la mateixa arenga aquesta "senyora" justifiqui la violència policial de l'1 d'octubre no escandalitza a ningú a Castella. Per tot plegat jo sento una profunda repugnància per massa dels meus veïns peninsulars.
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 22, 2022 | 19:24
    Pere Llimonera i Citronell març 22, 2022 | 19:24
    Hombre se podrá criticar al PP, a Casado o al ¨Poder Judicial por otras cosas, pero por esto, la VeRDaD, obviamente N0... N0 han protegido a nadie, simplemente se ha hecho Justicia, con Mayúsculas... que el fachorrerio independenciero de patrias inventadas N0 esté de acuerdo con ello, entra dentro de lo normal en sus Fantasías... Nada nuevo bajo el Sol; Tienen aun mucho que aprender sobre Democracia...
  3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 22, 2022 | 19:54
    Pere Llimonera i Citronell març 22, 2022 | 19:54
    Hombre, se podrá criticar al PP, a Casado o al ¨Poder Judicial por otras cosas, pero por esto, la VeRDaD, obviamente N0... N0 han protegido a nadie, simplemente se ha hecho Justicia, con Mayúsculas... que el fachorrerio independenciero de patrias inventadas N0 esté de acuerdo con ello, entra dentro de lo normal en sus Fantasías... Nada nuevo bajo el Sol; Tienen aun mucho que aprender sobre Democracia...
  4. Icona del comentari de: De Roquetes vinc a març 22, 2022 | 21:54
    De Roquetes vinc març 22, 2022 | 21:54
    VA UN AL JUTJAT I LI DIU AL JUTJE: -Señoria, señoria, este indepe me ha mirado con cara de odio. -No se preocupe, agente. Le voy a meter un puro... y ya puestos, voy a pedir pa usté una indemnización. -biba ejpaña! -biba !
  5. Icona del comentari de: Ja a març 23, 2022 | 00:27
    Ja març 23, 2022 | 00:27
    En Jordi Sanchez és la mateixa merda traïdora que erc. N'estem farts del que en diem "partits" quan no sou res més que part del estado. Tots heu acceptat el cop destat den Rajoy155. Covards menjallenties. Feu venir basques.
  6. Icona del comentari de: Porcs traïdors a març 23, 2022 | 00:34
    Porcs traïdors març 23, 2022 | 00:34
    A l'última Diada, els Jordis i els partits us vau haver d'amagar agrupats rere els merdes d'Òmnium, i amb la covertura generosa de l'ANC. Vosaltres en junqueras rufian etc, al proper 11S potser no podreu ni sortir al carrer, colla de covards venuts.
  7. Icona del comentari de: Vendetta a març 23, 2022 | 00:40
    Vendetta març 23, 2022 | 00:40
    Botifler torna al talego y tancat el poble de datalunya ja te a condenat
  8. Icona del comentari de: Jordi a març 23, 2022 | 01:22
    Jordi març 23, 2022 | 01:22
    Esta querella se presentó solo para hacer ruido,de sobra sabían que no sería aceptada,cualquiera que sea neutral y conozca un poco de leyes,sabe que no hay base.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa