El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez dona per fet que el PP bloquejarà la renovació del poder judicial
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acabat la seva gira econòmica pels EE.UU. amb una roda de premsa de valoració. En aquesta roda de premsa Sánchez no ha especificat cap inversió concreta que s’hagi pogut tancar durant aquesta gira, però sí que ha parlat sobre la renovació de la cúpula del poder judicial. Sánchez ha donat per fet, de forma més clara que mai, que el PP està disposat a bloquejar indefinidament la renovació de diversos òrgans constitucionals. I ha deixat clar que ell no té previst cap moviment dràstic més enllà de “recordar, recordar i recordar” al Partit Popular la seva obligació de renovar-los.

Sánchez ha parlat des de Palo Alto, on acabava la seva visita a Silicon Valley, ho ha fet amb el ministre de presidència, Félix Bolaños, després de la seva ronda de converses amb els portaveus dels grups polítics, i tots dos creuen que el PP no té cap intenció de desbloquejar la renovació del poder judicial.

Sánchez segueix llançant missatges públics amb una certa esperança en una rectificació per part del partit blau —”esperem que reflexionin de cara a setembre”— però és evident que La Moncloa dóna per trencats els ponts amb el PP i només creu en una pressió del món judicial per canviar aquesta situació.

Casado havia qualificat de “vergonyós” el viatge de Sánchez als EUA perquè no ha pogut dur a terme una trobada amb el president Joe Biden, davant d’aquesta afirmació Sánchez aposta per seguir el seu propi camí i per no escoltar al líder de l’oposició. Aquesta sembla que serà l’estratègia per als pròxims mesos i l’eix del canvi de Govern. “Enfront de tant de soroll i xerrameca, el Govern avança. Estem venint als EUA a parlar bé d’Espanya, a situar-la en el radar de les grans inversions de fons d’inversió. Els partits hauran de decidir de quin costat se situen, del costat de la recuperació i parlar bé d’Espanya o es queden en la crispació i la confrontació”, ha assegurat Sánchez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa