Rufián, sorprès perquè “hagi costat tant” arribar a un acord pel català

El líder del grup d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, s’ha mostrat satisfet pel pacte per la Llei Audiovisual al qual finalment han arribat la seva formació i el PSOE, un pacte que, de retruc, aplana el camí a l’aprovació definitiva dels Pressupostos Generals de l’Estat. “És cert que no és tot el que voldríem”, ha admès Rufián, però “al final es protegeix la producció audiovisual en català i en llengües cooficials, que era l’objectiu”.

El republicà ha reiterat, alhora, una reflexió que el seu partit ha fet “des del principi”: “Sorprèn que hagi costat tant, perquè parlem de llocs de treball i de cultura i diversitat lingüística, que és la base d’un pilot de coses”. Rufián no ha volgut entrar al detall del que s’ha pactat, que sí ha estat publicitat pel govern estatal, però sí ha indicat les grans línies mestres: “subquota dins la quota” de diners dels beneficis de les distribuïdores destinats a producció europea “per a llengües cooficials per a plataformes amb seu a Europa” i “per a les grans”, com ara Netflix, HBO o Prime Video, “que incloguin títols en català, fomentin el doblatge” i “ajudin pel que fa a la producció, no tant per una quota determinada sinó per un fons, que és una mica el que s’ha determinat, i sobretot contribucions econòmiques per fomentar-lo”.

El pacte per la Llei Audiovisual aplana el camí, de retruc, a l’aprovació definitiva dels Pressupostos Generals de l’Estat, que comptaran amb els vots dels republicans també al tràmit del Senat que travessen actualment. En aquest sentit, Rufián ha explicat que el seu partit ha tingut “molt en compte” que potser seran uns comptes “no per a un any, sinó per a dos”, condicionats, com estaran, per l’aproximació a unes noves eleccions generals. “Moltes de les coses que han passat s’expliquen per aquí”, ha confessat el republicà.

Comentaris

  Tripartit no, gràcies Desembre 15, 2021 | 20:55
  Se'l veu cansat aquest xicot, en Rufiàn, de tant com a suat per confegir un comunicat que enganyi al menys als imbècils i als que volen ser enganyats
  No vals res Desembre 15, 2021 | 22:29
  CÍNIC, RUFIÀ, MALA PERSONA I PITJOR CATALÀ.
  Fins els nassos Desembre 15, 2021 | 22:55
  No és el meu estil però només em venen paraulotes per insultar ER, Rufian, Junqueras, Torrent, Sol, Tardà, els botiflers a Junts i a la Cup que també en hi han. Er sou uns autèntics merdes. Hauriau d'haver deixat caure aquest Gobierno. No us penso perdonar MAI, vau mentir i en Junqueras el primer.
  ERC LA FALANGE DEL PSOE.155 Desembre 15, 2021 | 22:57
  Apuntalar al feixista sanchez.155 es junquerisme franquista. Junqueras.155, fa fastic, el molt español
  fat boy Desembre 15, 2021 | 23:12
  I aixo que es una merda d'acord. El que es sorprenent de veritat es com de rapid s'abaixen les calces quan es tracta de sostenir els governs de la potencia ocupant.
  Català Desembre 16, 2021 | 07:54
  Mentider. Saps perfectament que aquest acod no es complirà
  Pep Desembre 16, 2021 | 08:03
  Rufian, ja no podeu continuar prenent el pel als catalans, se us ha vist el llautó. No heu aconseguit gran cosa, Netflix no està a l'acord del 6% i Movistar i Filmin són minoritàries. Quina vergonya! Pensant en muntar un tripartit bis?
  Del Pirineu estant Desembre 16, 2021 | 09:35
  Tan bo per al català com ho és la Llei Celaá, que aquest inutil del Rufian va intentar vendre’ns con l’octava marvella i ja ho veiem a Canet com n’és de bona. Aquesta patuleia nomes volen viure del « cuento » amb uns sous que mai ningu no els pagaria. El junquerisme és a la politica el que la « pluja daurada » és al sexe; i en Rufian s’hi ha doctorat en la modalitat « veure-hi a galet ».
  JordiP Desembre 16, 2021 | 10:19
  Ai, Rufianillo, que n'ets de pardalet! T'han venut la moto que no camina i tu tan content. Com es pot negociar amb un còmplice? És que no saps que "más vale un 'toma' que dos 'te daré'?". ERC, no teniau algun més irreductible per a enviar a negociar? Aquests politiquillos no saben història, no conèixen l'enemic, no tenen recursos dialèctics, només saben insultar i dir animalades per a "épater les bourguois". Accepten qualsevol promesa creient que han guanyat. I no saben (pobra gent) que els castellans segueixen a ulls clucs slògans com "prometella hasta metella i, tras haberla metido, olvidar lo prometido". els manca cultura; el "Siglo de Oro" és l'escola de la civilització castellana.
  Anònim Desembre 16, 2021 | 10:28
  Ha costat molt aquest acord de merda, si. Gràcies per res, ERC.

Nou comentari