El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Enganxada de Quim Forn amb una exdiputada del PP
  • CA

L’exconseller d’Interior Joaquim Forn s’ha enganxat aquest dijous amb l’exdiputada del PP Esperanza García quan en una tertúlia de Catalunya Ràdio ha sortit el tema dels indults als presos polítics catalans. García ha assegurat que “ningú s’alegra que cap de les persones que van set jutjades passessin temps a la presó“, però ha assenyalat que “la responsabilitat política exigeix el respecte de els lleis i els drets dels altres, fins i tot d’aquells que no coincideixen amb les teves idees”. En aquest sentit, ha afirmat que “si es va arribar a aquest punt vol dir que van fallar moltes coses“, però ha assegurat que, segons la seva opinió “no es donaven les condicions” per indultar els líders polítics catalans.

Joaquim Forn ha respost que evidentment que la situació “era evitable” si a Espanya hi hagués “un govern que estigués disposat a negociar“. A banda d’això, ha assegurat que “el judici va ser una farsa amb totes les lletres i que “allò que li va fer més mal” va ser “tenir una certa confiança” que el judici sortiria bé i adonar-se més tard que els presos es van estar “quatre mesos anant i venint al Tribunal Suprem quan era una cosa que ja estava absolutament decidida”. “Els jutges s’han erigit com a defensors de la unitat d’Espanya, perquè ells consideren que els polítics no ho han fet prou bé“, ha opinat.

Ha sigut quan ha aparegut el nom del jutge Pablo Llarena quan s’han enganxat. Forn ha recordat que el jutge instructor no li va donar la llibertat quan estava empresonat de manera preventiva perquè deia que les seves “idees independentistes” persisteixen. “Li demano que s’ho llegeixi”, li ha dit l’exconseller a l’exdiputada, ala qual cosa ella ha dit que ho ha llegit perquè a banda de política també es jurista. “Ara el senyor Llarena ha de decidir qui pot ser independentista i qui no i a quines hores!”, ha exclamat Forn, a la qual cosa García ha argumentat que es tractava d’una mesura davant la “possibilitat de reiteració en el delicte”.

Finalment, Forn ha assegurat que està “molt tranquil” perquè “Europa ens dirà qui té la raó“. “Fins ara hem vist les resolucions que s’han produït fora de l’Estat espanyol han estat favorables a els interessos independentistes”, ha argumentat, a més d’afegir que “qui ha de respectar el dret europeu és la justícia espanyola”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 14, 2021 | 11:28
    Ricard octubre 14, 2021 | 11:28
    El secular racisme dels castellans no dubta a manifestar-se, barroerament, a tot arreu on pot. Realment el Conseller Forn, un cop més, demostra una flegma i educació que els racistes no mereixen.
  2. Icona del comentari de: Zaaasss. Moco en toa la cara a octubre 14, 2021 | 11:47
    Zaaasss. Moco en toa la cara octubre 14, 2021 | 11:47
    Este Sr. me parece que tiene toa la razon. La verdad es que en Europa, la justícia española vale como una mierda grande como un piano
  3. Icona del comentari de: Lluït a octubre 14, 2021 | 12:25
    Lluït octubre 14, 2021 | 12:25
    Aquesta Garcia jaquetera i poc reeixida, no és conscient de la seva nimietat versus el senyor Joaquim Forn. Diu el que li diuen que digui. No en despenja de més alts com la majoria de gent que s'ha colat a la política. La gangrena creixent d'incompetents ficats en política són la desgràcia del país.
  4. Icona del comentari de: mala peça a octubre 14, 2021 | 13:13
    mala peça octubre 14, 2021 | 13:13
    d'esperanza res, i de franquista molt
  5. Icona del comentari de: Abstencionista a octubre 14, 2021 | 14:13
    Abstencionista octubre 14, 2021 | 14:13
    La política és fastigosa; sempre venuda al millor postor.
  6. Icona del comentari de: Abstencionista a octubre 14, 2021 | 14:13
    Abstencionista octubre 14, 2021 | 14:13
    La política és fastigosa; sempre venuda al millor postor.
  7. Icona del comentari de: Ni oblid ni perdó a octubre 14, 2021 | 17:35
    Ni oblid ni perdó octubre 14, 2021 | 17:35
    El que pasa, es que Forn i companya van ser a la presó per no complir amb el que vam prometre al poble. Si haguessin proclamat la independència, Espanya tendria problemes per mantenir-se a la UE El resum, qui es caga quan promet una cosa que no farà, cap a casa i a treballar! Res de homenatges i passejades a les processons com si fosen sants cristos!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa