El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSOE i Podem anuncien un acord sobre la reforma laboral
  • CA

Els dos socis del govern espanyol han anunciat aquest dimarts que han arribat a un acord per derogar la reforma laboral del PP del 2012. Es tracta, segons informa l’Agència Catalana de Notícies, d’un acord entre PSOE i Podem sense gaires concrecions, ja que fonts de la Moncloa assenyalen que s’ha pactat “en els que estableix l’acord de coalició i el pla de recuperació enviat a la Comissió Europea”. El pacte arriba després d’una reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta primera i segona de l’executiu, Nadia Calviño i Yolanda Díaz, respectivament.

Fonts del govern espanyol han explicat a l’ACN que la trobada s’ha celebrat en un “clima positiu” i amb “una actitud constructiva“. Així mateix assenyalen que l’executiu del PSOE i de Podemo buscarà a partir d’ara un pacte “just i equilibrat” amb “totes les parts” del diàleg social i “sobre la base del treball realitzat fins ara”. Els dos socis del govern es van comprometre a derogar l’actual reforma laboral abans que acabés el 2021, de manera que les mateixes fonts consultades consideren que “s’està complint amb la paraula donada una legislació laboral moderna que revisi els desequilibris de la reforma de 2012 i deixar enrere els problemes estructurals del mercat de treball” abans que acabi l’any.

L’Agència Catalana de Notícies (ACN) apunta que des de la Moncloa es treballa per aconseguir un “nou model de relacions laborals” basat en el segle XXI i que “acompanyi el procés de modernització de l’economia gràcies als fons europeus, a través del diàleg social. En aquest sentit, volen acabar amb les dinàmiques de la reforma del Partit Popular i deixar enrere “la temporalitat”, la “precarietat” i la “manca d’ocupació“. El govern espanyol considera que és “imprescindible disposar d’eines equilibrades en la negociació col·lectiva i al mateix temps, establir condicions clares per a la subcontractació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa