El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC celebra que el Govern no contempli apujar els impostos
  • CA

La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, ha celebrat que el Govern no contempli una pujada d’impostos per al 2022 i ha assegurat que en aquest sentit poden compartir l’avantprojecte de la llei d’acompanyament dels pressupostos que prepara el Govern. “No hi ha cap element de reforma de la fiscalitat, que era una de les peticions que feia la CUP”, ha explicat Romero en una roda de premsa aquest divendres al Parlament. La portaveu socialista ha apuntat que “sembla” que el conseller d’Economia, Jaume Giró, i el Govern, “no escolten les demandes” dels anticapitalistes. “Sorprèn perquè fa pensar que potser s’allunyen les seves posicions”, ha afegit abans de tornar a estendre la mà al Govern per negociar els comptes.

Els socialistes, que s’han ofert reiteradament al Govern per a negociar els pressupostos per al 2022, creuen que “no és una bona notícia que la CUP negociï els comptes”. Romero ha lamentat que el “radicalisme” dels de la candidatura d’unitat popular “no és positiu per construir Catalunya”. La diputada ha explicat que el seu grup està acabant d’estudiar l’avantprojecte, que és “complex”, però valora positivament que no es contempli una pujada d’impostos per al 2022.

A banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, manté que el Govern aprovarà els pressupostos de 2022 quan està previst, a principis de novembre. Més concretament, el dia 9 de novembre, segons ha confirmat el vicepresident Jordi Puigneró. Per tant, el Govern preveu mantenir els terminis inicialment previstos malgrat la negativa de la CUP a donar suport als comptes. Des de la Seu d’Urgell, on ha inaugurat la 32a Trobada Empresarial al Pirineu en la qual hi participen unes 600 persones, el líder de l’executiu ha dit que cal “cuidar” i “treballar” la diversitat que hi ha darrere de la majoria parlamentària que el va investir president i que s’estan dedicant “tots els esforços” en aquesta línia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa