El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La premsa de Madrid es posa nerviosa amb el “desafiament” de Ponsatí
  • CA

Que la consellera a l’exili Clara Ponsatí hagi trepitjat l’Estat espanyol durant uns minuts no ha deixat indiferent a ningú. Es tracta del primer cop que l’eurodiputada camina per terres del Principat des de la seva marxa a l’exili i no ha estat detinguda per cap autoritat espanyola. El desafiament de Ponsatí ha provocat reaccions de tothom, però a qui ha posat més nerviós ha estat a la premsa de Madrid. Mitjans com La Razón, Libertad Digital, Diario Sur o Crónica Global se n’han fet ressò i han titllat a l’eurodiputada de “colpista” i “fugida”. A més, asseguren que es tracta d’un “desafiament” a la justícia espanyola i s’han posat les mans al cap en el fet que no hagi estat detinguda per cap autoritat.

Clara Ponsatí entrant a l'Estat espanyol pel coll de Banyuls / Clara Ponsatí
Clara Ponsatí entrant a l’Estat espanyol pel coll de Banyuls / Clara Ponsatí

“Colpista i fugida”

Un dels mitjans més afins al Partit Popular i a la dreta espanyolista, com és La Razón, ha titulat l’entrada de Ponsatí a l’Estat d’una forma que no deixa gens indiferent al lector: “Clara Ponsatí es cola a Espanya i torna a fugir sense ser detinguda”. De fet, és una forma de culpar a l’actual govern espanyol de no actuar-hi en contra. També recorden que la “controvertida consellera d’Educació de Carles Puigdemont” està “fugida de la Justícia” per delictes de sedició. A més, l’article mostra el seu nerviosisme en el fet que destaca que Ponsatí ha “ha presumit” amb fotografies al seu compte de Twitter.

Clara Ponsatí entrant a l'Estat espanyol pel coll de Banyuls / Clara Ponsatí
Clara Ponsatí entrant a l’Estat espanyol pel coll de Banyuls / Clara Ponsatí

Destaquen que ho ha publicat al seu Twitter

D’altra banda, un mitjà que encara és més espanyolista que La Razón, com és Libertad Digital, titlla a la consellera Ponsatí de “colpista i fugida”, fent un titular d’allò més cridaner: “La colpista fugida Clara Ponsatí es vanta d’haver trepitjat terra espanyola durant mitja hora”. Un altre mitjà que es posa nerviós en el fet que hagi ensenyat i penjat fotografies al seu compte de Twitter. Fins i tot utilitza l’ironia assenyalant que es tractava d’una “trepidant aventura”, fent referència a la manifestació per reclamar l’obertura del Coll de Banyuls entre la Catalunya Nord i el Principat. També assenyalen que Ponsatí ha fet mitja volta per por que alertessin la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, tot i que en la mitja hora que va ser-hi present no es va presentar cap autoritat policial. A més, l’esmentat diari destaca a Ponsatí com una de les “colpistes amb un discurs més radical”.

Mitjans com Diario Sur o Crónica Global han qualificat de “performance” i de “desafiant” l’actitud de Ponsatí. Diario Sur hi explica les negociacions entre Esquerra Republicana i el govern espanyol, en el qual hi destaca la reforma del delicte de sedició. Amb això, asseguren que “Puigdemont fa mesos que amenaça amb tornar a Espanya”. Crónica Global també deixa un titular que va en la seva línia editorial: “Ponsatí, desafiant, entra a Espanya malgrat estar fugida”.

Més notícies
Una ginecòloga fa una ecografia / Pixabay
Tret de sortida a un tractament pioner contra la síndrome d’ovari poliquístic
Notícia: Tret de sortida a un tractament pioner contra la síndrome d’ovari poliquístic
Comparteix
Sant Joan de Déu busca dones joves per a l'estudi d'una teràpia dissenyada a Catalunya contra la primera causa d’infertilitat femenina
El big data i la codificació automàtica gràcies a la IA, claus en la revolució al sector de la medicina / Pixabay
Big data i intel·ligència artificial per revolucionar la medicina
Notícia: Big data i intel·ligència artificial per revolucionar la medicina
Comparteix
L’objectiu és personalitzar els tractaments i facilitar la feina als metges amb la codificació automàtica per accelerar els diagnòstics i millorar la prevenció
Els candidats a les eleccions brasileres, Jair Bolsonaro i Lula Da Silva / [13:45, 30/10/2022] Quico Sallés: Josep Maria Montaner
En marxa les eleccions al Brasil per decidir entre Bolsonaro i Lula
Notícia: En marxa les eleccions al Brasil per decidir entre Bolsonaro i Lula
Comparteix
L'ultradreta de l'actual president i el socialisme de l'expresident s'enfronten en unes eleccions polaritzades
Carles Puigdemont a Argelers / Mireia Comas
Puigdemont recorda els cinc anys d’exili i critica la reforma de la sedició
Notícia: Puigdemont recorda els cinc anys d’exili i critica la reforma de la sedició
Comparteix
El president a l'exili assegura que personalitats del PSOE l'han anat a veure per oferir-li bones condicions, via codi penal, si es presentava al Tribunal Suprem

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tranquilos a octubre 30, 2022 | 20:43
    Tranquilos octubre 30, 2022 | 20:43
    Va de farol.
  2. Icona del comentari de: Ricard a octubre 30, 2022 | 20:48
    Ricard octubre 30, 2022 | 20:48
    No hi ha ningú que s'indigni amb tanta facilitat cc om un racista pancastellanista. Res de nou. Que els bombin als miserables feixistes.
  3. Icona del comentari de: Joana Masdeu a octubre 30, 2022 | 21:53
    Joana Masdeu octubre 30, 2022 | 21:53
    Segur que si, avui sortia la foto a totes les portades, i ha obert els telenoticias. Dema a TVE fan un especial tot el matí, a la1 i la 2
  4. Icona del comentari de: Prevaricador a octubre 31, 2022 | 13:43
    Prevaricador octubre 31, 2022 | 13:43
    La persona colpista i fugida, viu a Abhu Dabi. I li paguem la festa tots nosaltres. Merda de pais !
    • Icona del comentari de: Així és a octubre 31, 2022 | 15:35
      Així és octubre 31, 2022 | 15:35
      A catalunya també tenim un fugit, però no es colpista, més aviat és traïdor i/o covard.
    • Icona del comentari de: Anònim a octubre 31, 2022 | 16:20
      Anònim octubre 31, 2022 | 16:20
      Definició perfecta. No crec que ningú ho pugui posar en dubte ni que és un corrupte ni que és un colpista i ha provés abundants de les dues coses.
  5. Icona del comentari de: Top a octubre 31, 2022 | 17:20
    Top octubre 31, 2022 | 17:20
    Si una epidèmia mortal feia desaparèixer els Espanyols, la Humanitat pujaria de nivell evolutiu. Imagineu 40 milions menys de persones parlant Espanyol ? Quin descans ! I 40 milions menys a insultar, renegar i etzibar vulgaritats al llarg de l'any.
    • Icona del comentari de: jo a octubre 31, 2022 | 20:26
      jo octubre 31, 2022 | 20:26
      Calmet una mica, perque així no veurás may Catalunya independent, perque te agafará un infart per la rabia i mala sang que portes.
  6. Icona del comentari de: Cal dir-ho a octubre 31, 2022 | 17:56
    Cal dir-ho octubre 31, 2022 | 17:56
    La "diferenciació" entre la Catalunya Nord i el Principat de Catalunya no és correcta ni té cap sentit. A partir del segle XIV s'associà la dignitat de Principat a Catalunya, i esdevingué a partir d'aleshores la denominació oficial. En aquesta època Catalunya, i doncs, el Principat de Catalunya, incloïa les actuals comarques del Vallespir, el Capcir, el Rosselló, el Conflent i tota la Cerdanya ( les quals foren lliurades al regne de França pel Regne d'Espanya l'any 1659, ço és el segle XVII), per la qual cosa, fan part del Principat com la resta de Catalunya.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 01, 2022 | 14:22
      Gonzalo novembre 01, 2022 | 14:22
      Pídele cuentas a Pablo Claris.
      • Icona del comentari de: Anònim a novembre 06, 2022 | 16:35
        Anònim novembre 06, 2022 | 16:35
        Ignorant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa